Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukční cvičení (KST / KC-P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KST / KC-P - Konstrukční cvičení, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Téma konstrukční úlohy:Rozměrová a pevnostní optimalizace integrovaného mechanického převodu projekčně navrženého v rámci předmětu Části a mechanismy strojů I (KST/ČS1). Mechanický převod sestává z převodovky s ozubenými čelními a kuželovými koly s řazením, řemenového nebo řetězovéhopřevodu a hřídelových spojek.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

Pešík, L. Části strojů - 1. díl. TU v Liberci, 2008. ISBN 978-80-7372-319-4.Pešík, L. Části strojů - 2. díl. TU v Liberci, 2008. ISBN 978-80-7372-320-0.Moravec, V. Konstrukce strojů a zařízení II - ozubené převody. Ostrava, Montanex, 2001. SHIGLEY, J.E., MISCHKE, CH.R., BUDYNAS, R.G. Konstruování strojních součástí. VUTIUM Brno, 2010. ISBN 978-80-214-2629-0.SHIGLEY, J.E., MISCHKE, CH.R., BUDYNAS, R.G. Mechanical Engineering Design., 7th ed., Mc GRAW Hill. New York. ISBN 0-07-252036-1.

Požadavky

Podmínkou zápisu předmětů je zápočet z předmětu Částí a mechanismy strojů I (KST/ČS1).Podmínky pro udělení klasifikovaného zápočtu:Povinná a aktivní účast na cvičeních, splnění termínů průběžných kontrol jednotlivých etap řešení stanovených při zadání úlohy, vypracování a přijetí konstrukční úlohy. Výuka je seminární s značným podílem individuální práce studentů na zadaných úlohách.

Garant

prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc.

Vyučující

Ing. Rudolf Martonka, Ph.D.prof. Ing. Lubomír Pešík, CSc.Ing. Michal Petrů, Ph.D.doc. Ing. Ludvík Prášil, CSc.prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc.