Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická komunikace (KST / TEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KST / TEK - Technická komunikace, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášekLegislativa týkající se řízení a správy projektové dokumentace, projektová a multimediálnídokumentaceZákladní předpoklady technické komunikace, tvůrci technické komunikaceZásady tvorby projektu a dokumentace, interní a externí technická dokumentace.Technická dokumentace pro mezinárodní trh.Technická zpráva (návod, instrukce, příručka), výkresová dokumentace, parametry a jejich třídění.Změnová řízení, vedení změnových řízení a jejich registrace.Systémy pro sdílení a správu technické dokumentaceInformační systém podniku, historicky neomezená čitelnost dat nezávisle na počítačové platforměStrukturování a standardizování (SSP Single-Source-Publishing)Přehled EDM/PDM systémů, funkce systémůStandardy pro řízení životního cyklu IT, COBIT, ITIL, ISO 17799Právní a normativní požadavky technické komunikaceStep by step dokumentačního projektu, CAD management, Content managementAdobe FrameMaker, XML zdrojový a přenosový formát dat v podniku.Obsah cvičeníSystémy na podporu řízení projektůPlánování dokumentačního projektuVypracování konceptuShromažďování informacíTvorba manuskriptuVlastní tvorba dokumentuKontrola a testování projektuPDM Tools, Adobe FrameMaker

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

Brenda Huettner. Career Tactics for Technical Communicators. 2004. ISBN 097059481X.Michael Doyle. Dreamweaver MX e-learning Toolkit. 2003. ISBN 764526057.Susan Bilheimer. How to Become a Technical Writer. 2003. ISBN 0970196415.Dan Jones- Karen Lane. Technial Communication: Strategies for College and the Workplace. 2004. ISBN 205325211.Susan Fowler. Web Application Design. 2004. ISBN 1558607528.Thomas Barker. Writing Software Documentation. 2003. ISBN 0321103289.Kay Ether. XML and FrameMaker. 2004. ISBN 159059276X.

Požadavky

Zápočet: Alespoň 75 % aktivní účasti na cvičeních ,vypracování zadaných úloh.Zkouška: Písemná a ústní - podmíněna zapsaným zápočtem.

Garant

doc. Ing. Vítězslav Fliegel, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vítězslav Fliegel, CSc.doc. Ing. Vítězslav Fliegel, CSc.