Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z částí strojů (KST / VKC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KST / VKC - Vybrané kapitoly z částí strojů, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. PLM, vývoj produktu z pohledu zdrojů, metod a vnějších vlivů a vnitřních opatření. CAD systémy a jejich implementace do PLM, metody návrhu výrobků.2. Výkresová dokumentace - co obsahuje. Rozdíl v obsahu výkresu dílu a sestavy, normalizované a vyráběné díly. Základy promítání, řezy, kótování, závity?.3. Rozměrové tolerance. Geometrické tolerance. Drsnosti povrchů. RPS body. Toleranční analýza.4. Postup tvorby virtuálních 3D modelů: skica, základní prvky, editace modelů, práce se stromovou strukturou.5. Složitější prvky tažení, spirály, šablonování, rádiusy, úkosy.6. Pomocné prvky. Pole a editační prvky.7. Plochy, editace ploch.8. Tvorba textilních prvků, knoflíků?.9. Rozebíratelné spoje. Nerozebíratelné spoje. Hřídele a jejich součásti.10. Převody ozubenými koly. Převody řemenové, řetězové. Pružiny.11. Postup tvorby výkresové dokumentace ze 3D modelů.12. Strojírenské materiály, polotovary. Technologie výroby - obrábění. Technologie výroby - lití, kování, tváření?.13. Reálné zobrazování - scéna, světla, kamera, stíny, tvorba prospektu a propagačních technických materiálů a vizualizace montážních postupů. Optimalizace výrobku použitím MKP. Zatížení, uchycení, význam výsledků.14. Základní pojmy z pružnosti a pevnosti. Čistota CAD dat, základy a principy, výměna dat mezi dodavateli, typy souborů. Ostatní CAD systémy - Pro/Engineer, CATIA.Cvičení:Cvičení svojí náplní navazuje na přednášku - procvičuje se látka vyložená na přednášce.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

Ševčík, L. PLM systémy a návrh výrobků. Ševčík, L. Počítačem podporavané konstruování, část druhá. Efektivní 3D konstruování. Liberec, 2005. ISBN 80-7372-010-8.Ševčík, L. Počítačem podporované konstruování, část třetí, CAD technologie v inovačním inženýrství. Liberec, TUL, 2006. ISBN 80-7372-151-1.

Požadavky

Alespoň 75 % aktivní účasti na cvičeních; samostatně vytvořený model soustružené a frézované součásti ze skicáře, reálný model odlitku a obrobku dle předlohy. Výkres obrobku, soustružené a frézované součásti. Předkládání věcně a obsahově správně vypracovaných předloh na PC. Vypracování zápočtového testu - model reálné součástky.

Garant

prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc.prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc.