Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do strojírenství (KVM / US-P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVM / US-P - Úvod do strojírenství, Fakulta strojní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky - stručný obsah1. Strojírenství jako součást oborů technických věd, obsahové zaměření strojního inženýrství v jednotlivých oblastech, historický přehled nejvýznamnějších etap vývoje techniky stroj-ního inženýrství. (1 přednáška)2. Potřebný teoretický aparát k řešení problémů v jednotlivých oblastech strojírenství, výběr názorných příkladů, vazba inženýrských disciplin na základní teoretické předměty: úloha strojní fakulty v rozvoji strojírenství. (1 přednáška)3. Konstrukční materiály používané ve strojírenství, jejich výroba, vlastnosti, vhodnost pro různé případy použití, označování. (1 přednáška)4. Hlavní technologické procesy ve strojírenství, pracovní postupy ve výrobě, technologič-nost konstrukce, výrobní a montážní stroje. (4 před-nášky)5. Energetika, energetické stroje a systémy a jejich pracovní způsoby, strukturální a kon-strukční uspořádání, provozní vlastnosti. (1 před-náška)6. Pracovní, manipulační a dopravní stroje, zařízení a prostředky; jejich strukturální a kon-strukční uspořádání, provozní vlastnosti. (1 před-náška)7. Výrobní a pracovní stroje pro spotřební průmysl: stroje textilní, stroje pro průmysl skla a keramiky. (2 přednášky)8. Moderní přístupy k řešení konstrukčních a technologických úloh ve strojírenství (1 přednáška)9. Jakost, provozní spolehlivost a bezpečnost výrobků, legislativa v oblasti péče o jakost. (1 přednáška)10. Ekologické aspekty výroby a provozu strojírenských výrobků: výrobní technologie a ži-votní prostředí, vliv provozu strojů a zařízení na stav životního prostředí. (1 přednáška)

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

https://stag-new.tul.cz/wps/myportal/!ut/p/c5/hU_bboJAFPwWP6DZs6yw9HGVysVlARco8kJMLwaqoIVq2a8vxsYmJtVz3mbmzJxBORq2Xh3K9aorm3q1QRnKjYIGkU1CS4NATgloJEiwbs0AbDLwS6OY2swZUz4AVNNBE7rUfJYCuOTO9TPKYFzIytz5fZdxNT3ElYr6roqIb_nQVQwLYYWv6SKZsMmDjbP6nHjxhNR5Ao0yndOFjUHC3cT8pLj18YmHf4bBmb-RL5xm-4bkS4uWKKd_ShtjEzQvNCM6NwECjOLf9n3zJeW395gYHXbNVpY44NnMi5O2VfLDmzT1XlfNfr52GS-UmBxHoyvvq54BXLyJ5_NyIxSrXd5_elKCJxMlKxXHiqRJyiIW9gbdssFzt00O3Fg4R_Eu2AD8AJbdVAY!/dl3/d3/L0lDU0dLQ2xFS0NsRS9vQW9nQUVJWUlnRkFBSlFsR1lRQ2dDY0Z3VE9BLzRDMWI4a3lBU2tGSmt2RkVJQSEhLzdfN09RRzNQRDIwT1NDMzAyM09VMTVERjAwTzAvbGl0ZXJMaXRlaWRub0lucHV0LzYwNzcxL2FjdGlvbkxpdFByZUVkaXQ!/#prohlizeniAnchor. Úvod do strojírenství. Skripta FS TU v Liberci, 2001. 190 str. ISBN 80-7083-538-9.

Požadavky

Předmět má pouze přednáškovou část bez předepsaného zápočtu, každý student vypracuje v průběhu semestru individuální semestrální zadání (odevzdání semestrální práce je podmínkou k přihlášení na zkoušku). Zkouška má písemnou formu, student řeší jednoduchou úlohu (výpočet) a vypracuje odpovědi na otázky, zahrnující širokou oblast přednášené látky. Příklady i otázky jsou součástí dokumentace a studijní literatury k předmětu a jsou zveřejněny.

Garant

doc. Dr. Ing. Elias Tomeh

Vyučující

prof. Ing. Stanislav Beroun, CSc.doc. Dr. Ing. Elias TomehIng. Robert Voženílek, Ph.D.