Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny výtvarné kultury 1 (KDE / DVK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / DVK1 - Dějiny výtvarné kultury 1, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Výtvarná a oděvní kultura starověkých kultur- Egypt, Mezopotamie, Kréta.2.-3. Antické umění a odívání - Řecko, Řím.4.-5. Raně křesťanské umění a počátky středověké kultury a odívání.6.-7. Umění a odívání středověku.8.-9. Kultura a umění renesance, renesanční móda.10.-11. Barokní umění a odívání v katolických a protestantských zemích Evropy.12. Rokokové umění a odívání.13.-14. Umění v době klasicismu a empíru.Cvičení:Student zpracovává zadané téma.

Získané způsobilosti

Znalost probrané látky tohoto předmětu.

Literatura

Kybalová, L. Dějiny odívání, 1996-2001. Pijoan, J. Dějiny umění, 1999-2000. Gombrich, E. Příběh umění, 1995. Seeligová, Ch. Století módy, 2000. Kolektiv autorů. Univerzální lexikon umění, 1996.

Požadavky

Zápočet: Aktivní účast na přednáškách. Předmět je zakončen písemným testem, v němž student(ka) prokáže znalosti a základní orientaci v kulturně historické problematice v rozsahu odpřednášené látky a doporučené studijní literatury. Zkouška: Kurs je zakončen písemným testem, v němž student (ka) prokáže znalosti a základní orientaci v kulturně-historické problematice v rozsahu odpřednášené látky a doporučené studijní literatury. Alternativou je předložení a obhájení seminární práce na předem zadané téma.

Garant

Mgr. Oldřich Palata

Vyučující

Mgr. Oldřich Palata