Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř konstrukce a vzorování (KDE / LAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / LAK - Laboratoř konstrukce a vzorování, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení: Textil, oděv (bod sylabu odpovídá týdennímu rozsahu výuky)1. Zadání semestrálního tématu, jehož vyjádření směřuje k vyjádření digitálním textilním tiskem, strojní výšivkou, žakárskou pleteninou nebo tkaninou atd.2. Výtvarné studie tématu v interakci s digitálními možnostmi textilních technologií.3. Studie návrhů eternelových vzorů pro využití ve vzorování textilními digitálními technologiemi.4. Návrhy vzorů pro digitální textilní technologie, jejich posouzení vhodnosti pro jednotlivé technologie.5. Realizace vzorů ve zvolené textilní technologii.6. Modelování oděvní kolekce čtyř oděvů na figuríně s možností kombinovatelnosti jednotlivých kusů.7. Využití realizovaných materiálů dig. tex. technologiemi.8. Vytvoření návrhů oděvů, volba materiálů.9. Kombinace tvarů a vzorů.10. Realizace kolekce oděvů a jejich závěrečná úprava a fotodokumentace.11. Návrh interiérového využití vzorů dig. tex.12. Individuální návrh skladby interiéru, zpracování návrhu v grafické formě nebo modelu atd.13. Dokumentace fotografickou sekvencí v digitální podobě.14. Příprava k prezentaci na semestrální výstavě, obhajobě a hodnocení komisí.Cvičení: Šperk, sklo (bod sylabu odpovídá týdennímu rozsahu výuky)1. Zadání semestrálního tématu - ploché sklo v objektu a šperk pro vybranou osobnost.2. Studie s ohlédnutím do historie plochého skla a osobností v tvorbě šperku.3. Tvorba návrhů s ohledem na specifiku materiálů a pracovních postupů.4. Navrhování - skici, modely, první zkoušky v materiálu.5. Výběr z návrhů a modelů, korekce tvarosloví v návaznosti na danou technologii6. Zkoumání a výběr nových netradičních materiálů a technologií pro realizace, spolupráce s externími výrobci.7. Finální zkoušky před vlastní realizací,8. Modely ve skle a vybraných materiálech, realizace šperku s ohledem na využití materiálů.9. Realizace objektů a šperků v odborných dílnách a vybraných provozovnách, případná navazující spolupráce s jednotlivými firmami.10. Realizace objektů a šperků v odborných dílnách a vybraných provozovnách, případná navazující spolupráce s jednotlivými firmami.11. Finální úpravy plastik z plochého skla12. Montáž a adjustace realizovaných šperků.13. Dokumentace fotografickou sekvencí v digitální podobě.14. Příprava k prezentaci na semestrální výstavě, obhajobě a hodnocení komisí.

Získané způsobilosti

V rámci předmětu student získá praktické zkušenosti z oboru.

Literatura

Winkelhoferová V.:. Dějiny odívání - Japonsko, NLN Praha 1999. Stadler Wolfgana:. Dějiny sochařství, REBO,1996. Bhaskaranová Lakshmi:. Podoby moderního designu, Slovatr, 2005.

Požadavky

Zápočet: Pravidelná docházka do ateliéru a konzultace s vyučujícími pedagogy. Účast na semestrální výstavěZkouška: Splnění všech semestrálních úkolů dle harmonogramu zadaného na začátku semestru.

Garant

MgA. Kristina Chrastilovádoc. ak. mal. Svatoslav Krotký

Vyučující

doc. ak. mal. Emilie Frydeckáak. mal. Dagmar HrabánkováMgA. Kristina Chrastilovádoc. ak. mal. Svatoslav Krotkýdoc. Ludmila Šikolová, M.A.Mgr. A. Zuzana Veselá