Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování 1 (KDE / MOD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / MOD1 - Modelování 1, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení: (bod sylabu odpovídá týdennímu rozsahu výuky)1. Seznámení s principem modelování z hlíny, s materiály pro odlévání a názvosloví např. plastika, objekt, reliéf atd.2. Z plochy do prostoru - studie a možnosti prostorového použití plošného materiálu - papíru pomocí prostřihů, lepení, ohýbání, mačkání atd.3. - 4. Studie přírodniny - modelování z hlíny podle skutečnosti ve zvětšení 1:55. - 6. Studie přírodniny - modelování z hlíny podle skutečnosti v poměru 1:1.7. Reliéf - přírodnina, modelování z hlíny, zakomponování do formátu.8. Reliéf - rotační a geometrická tělesa, modelování z hlíny, zakomponování do formátu.9. Studie draperie - modelování v hlíně v poměru 1:1.10. - 11. Studie objektu podle modelu - modelování z hlíny.12. - 13. Studie objektu podle skutečnosti - modelování z hlíny.14. Studie objektu podle skutečnosti - porovnávání s předešlou studií podle modelu.

Získané způsobilosti

V rámci předmětu student získá praktické zkušenosti z oboru.

Literatura

PIJOAN, José. Dějiny umění 1-12. Praha-Knižní klub Balios, 1998. Pressfoto. Kuks. Wittlich, P. České sochařství ve 20.století, Praha 1978. Mašín J., Honty T. Jan ŚTURSA, Praha 1981. Dvořáková Z., Prošek J. Josef Václav Myslbek, Praha 1979.

Požadavky

Zápočet a zkouška: splnění všech semestrálních úkolů.

Garant

ak. mal. Dagmar Hrabánková

Vyučující

ak. mal. Dagmar HrabánkováMgA. Kristina Chrastilovádoc. Ludmila Šikolová, M.A.