Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prostorová studie (KDE / PRS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / PRS - Prostorová studie, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení:1) Hmota a prostor2) Vztahy geometrických tvarů3) Vztahy geometrických a organických tvarů4) Tvar a jeho materiál- kombinace materiálů(transparentní,strukturální atd.)5) Vztah tvar a barva6) Prostor a barva7) Prostorová kompozice v omezeném prostoru8) Prostorová kompozice v neohraničeném prostoru9) Prostor- barva -design10) Prostor-antiprostor( tvar pohlcuje prostor-vnitřní prostor)11) Kombinace barevných tvarů v prostoru12) Prostorová kompozice na zadané téma13) Závěrečná prostorová kompozice14) Rekapitulace zadaných úkolů ,diskuse a hodnocení

Získané způsobilosti

V rámci předmětu student získá praktické zkušenosti z oboru.

Literatura

Kolesár, Zdeno. Kapitoly z dějin designu. VŠUP Praha 2009. Prošek, Josef. Kuks, Nakladatelství ČTK Praha 1977. Metropolitan Museum of Art New York 1992. Modern Design.

Požadavky

Zápočet + zkouška: a) splnění všech semestrálních úkolů dle harmonogramu zadaného na začátku semestru.b) pravidelná docházka do ateliéru a konzultace s vyučujícími pedagogy.

Garant

doc. ak. mal. Emilie Frydecká

Vyučující

doc. ak. mal. Svatoslav Krotký