Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vysocefunkční textilie (KDE / VFT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / VFT - Vysocefunkční textilie, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Základní pojmy a kategorie vysoce funkčních a smart textilií, použití technických textilií, technologické možnosti zahrnutí funkčních a smart prvků do struktury textilních materiálů. Potenciál textilních struktur, současný stav oboru ČR, EU, svět.2. Využití struktury a vlastností textilních vláken3. Modifikace vlastností vláken v průběhu přípravy polymeru, přípravy vlákna, použití vláken4. Využití struktury a vlastností délkových, plošných a 3D textilií pro zajištění specifických funkcí textilií, finální úpravy, další textilní technologie5. Technologie přípravy smart textilií - inovativní materiály a struktury na atomární a molekulární úrovni se smart funkcí (aktivace textilních povrchů)6. Technologie konstrukce smart oděvů - inovativní materiály a struktury vložením známých prvků7. Aplikace vysoce funkčních textilií pro ochranné oděvy - rozdělení, reflexní a luminiscenční textilie8. Aplikace vysoce funkčních textilií pro sport a volný čas9. Aplikace vysoce funkčních textilií pro zdravotnictví (neimplantační materiály, mimotělní zařízení)10. Aplikace vysoce funkčních textilií pro zdravotnictví (implantační materiály, výrobky pro péči o zdraví a hygienu)11. Aplikace vysoce funkčních textilií pro ochranné oděvy - nehořlavost, oděvy pro hasiče12. Aplikace vysoce funkčních textilií pro ochranné oděvy - superčistá prostředí13. Využití vysoce funkčních a inteligentních textiliích v armádě - oděv, výstroj, součást techniky, součást objektu14. Aplikace vysoce funkčních textilií pro ochranné oděvy - materiály a oděvy vyvinuté pro kosmický programCvičení:Semestrální projekt zaměřený na uplatnění vybraných typů vysoce funkčních textilií s využitím informačních zdrojů a www.

Získané způsobilosti

Studenti se orientují v oblasti vysocefunkčních a inteligentních textilií.

Literatura

Horrocks, A. R. - Anand, S. C. Handbook of technical textiles. Lizák, P. - Militký, J. Technické textílie. Nadácia pre rozvoj textilného vysokého školstva v Ružomberku - M Print. 2002.

Požadavky

Zápočet: Odevzdání semestrální práce a její úspěšná prezentace.Zkouška: Písemná forma.

Garant

Ing. Jana Drašarová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jana Drašarová, Ph.D.Ing. Jana Drašarová, Ph.D.