Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vzorování tkanin a pletenin (KDE / VTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / VTP - Vzorování tkanin a pletenin, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Základní pojmy. Technologický postup přípravy materiálu ke tkaní.2. Vzorovací možnosti tkacích strojů a desinatéra.3. Názvosloví. Charakteristika listových a žakárských tkanin, struktura, základní parametry.4. Technická vzornice tkaniny. Základní tkalcovské vazby.5. Odvozené vazby plátnové, keprové, atlasové.6. Vliv barevného snování a házení na vzhled tkaniny.7. Vzorování tkanin.8. Design pletenin. Tvorba návrhů. Prostředky návrhářů.9. Základy struktury pleteniny, patronování. Rozdělení pletenin.10.-12. Zátažné jednolícní a oboulícní vazby.13. Technické vazby, zátažné obourubní a interlokové vazby.14. Osnovní vazby.Cvičení:Vlastnosti a struktura tkanin a pletenin. Základní a odvozené vazby a jejich navrhování, technická vzornice.Tkaní a pletení na ručních strojích.Vzorování tkanin a pletenin.CAD systémy.

Získané způsobilosti

Znalost probrané látky tohoto předmětu - teoreticky i prakticky.

Literatura

Hruda, I., Moravec, V. Technologie I, část tkaní, Skripta TU. Štorová, R. Technologie pletařství, Skripta TU, Liberec 2003. &, &. Kovaříková, M. Vazby a rozbory pletenin, SNTL Praha. &, &. Mrazíková, I. Vazby tkanin listové, Liberec 2002.

Požadavky

Zápočet: podmíněný splněním zadaných úkolů, test znalostí.Zkouška: písemná a ústní.

Garant

Ing. Renata Štorová, CSc.

Vyučující

Ing. Vlastimila BergmanováIng. Renata Štorová, CSc.Ing. Vlastimila BergmanováIng. Alena FrydrychováIng. Renata Štorová, CSc.