Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy navrhování 1 (KDE / ZAN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDE / ZAN1 - Základy navrhování 1, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení (bod sylabu odpovídá týdennímu rozsahu výuky):1. Úvod do principu práce návrháře - práce s inspiračními zdroji, tvorba návrhových skic, postupy při realizaci, zadání společného tématu pro 3 kurzy.2. Ukázky realizovaných textilních vzorů, vypracování kresebných a malířských studií pro následné zpracování vzoru.3. Tvorba dekorativního prvku, převedení prvku do tiskařské formy.4. Návrhy způsobů raportování. Variace vzoru, rytmus, kompozice nekonečného tisku v textilu.5. Realizace návrhů pro textilní tisk. Formát 100x70 cm.6. Práce s reliéfem pro vyjádření vztahu plocha - hmota.7. Rytmické uspořádání celku a proporční vztahy v návrhu pro textilní technologii.8. - 9. Tvorba papírové plastiky na krejčovské figuríně.10. Zjednodušení motivu vzoru pro technologický výstup.11.- 13. Realizace úkolů.14. Společná prezentace semestrálních prací.

Získané způsobilosti

Zpracování a obhájení práce dle zadaného tématu.

Literatura

Hégr, M. Technika malířského umění: poznámky o materiálu a technice malby pastelem, akvarelem. Crhák .F., Kostka Z.:. Výtvarná geometrie, SPN Praha 67.

Požadavky

Zápočet: pravidelná docházka a konzultace s vyučujícími pedagogy. Účast na semestrální výstavě.Zkouška: splnění všech semestrálních úkolů dle harmonogramu zadaného na začátku semestru. Účast na semestrální prezentaci.

Garant

doc. MgA. Zuzana Hromadová

Vyučující

doc. ak. mal. Václav BendaIng. Jana Černádoc. MgA. Zuzana Hromadová