Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Poč. podpora říz. jakosti a anal. dat (KHT / PPJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KHT / PPJ - Poč. podpora říz. jakosti a anal. dat, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Základní práce s pracovním prostředím MatLabu, základní příkazy, správa souborů a proměnných, použití nápovědy.2. Vytváření vektorů a matic, základní operace s maticemi (maticové operace, prvkové operace), indexace, relační operace, logické operace, řídící struktury (cyklus FOR, WHILE, větvení IF).3. Základy programování v MatLabu, M-soubory (skripty, funkce), nastavení přístupových cest, základní příkazy pro grafiku (2D a 3D grafy).4. Úvod do Statistického Toolboxu v MatLabu, organizace dat, základní datové struktury, různé možnosti exportu a importu dat.5. Průzkumová analýza dat, popisné statistiky, vizualizace dat, kvantilové grafy.6. Základní pravděpodobnostní rozdělení, testování hypotéz a intervaly spolehlivosti.7. Regresní analýza, lineární regrese, interaktivní analýza s využitím GUI.8. Analýza rozptylu (jedno faktorová, dvou faktorová).9. Mnohorozměrné statistické metody, metoda hlavních komponent, faktorová analýza, shluková analýza (hierarchické shlukování, metoda k-průměrů).10. Klasifikace, klasifikační a regresní stromy, diskriminační analýza.11. Statistické řízení jakosti, regulační diagramy, indexy způsobilosti.12. Minitab, statistický software pro analýzu dat, řešení konkrétních příkladů z textilní praxe.13. Minitab, řešení konkrétních příkladů z textilní praxe.14. R jazyk a prostředí pro statistické výpočty a vizualizaci.

Získané způsobilosti

Student si osvojí znalosti z daného předmětu

Literatura

Martinez W., Matinez A.. Exploratory Data Analysis with Matlab, Chapman & Hall/CRC, 2005. Militký J.. Matlab a analýza dat, elektronický text, Liberec, 2002-2004. QC-Expert 2.7 - manuál. Krupka K.. Statistické řízení jakosti, TriloByte, ISBN: 80-238-1818-X. Crawley,M. J.. The.R.Book. John Wiley & Sons, 2007.

Požadavky

Zápočet: vypracování semestrální práceZkouška: písemná + ústní

Garant

doc. Ing. Maroš Tunák, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Maroš Tunák, Ph.D.doc. Ing. Maroš Tunák, Ph.D.