Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mech. technol. výr. netkaných textilií (KNT / MNT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNT / MNT - Mech. technol. výr. netkaných textilií, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vývoj NT, úvod do mechanických technologií.2. Příprava vlákenné suroviny.3. Princip mykání, technologické parametry.4. Aerodynamická a mechanicko-aerodynamická tvorba rouna, tvorba rouna naplavováním, parametry.5. Způsoby kladení rouna, vlastnosti, povrchové zpevňování pomocí technologie ROTIS.6. Princip technologie vpichování, konstrukce vpichovacího stroje, vpichovací jehla, vstupní parametryvláken, rouna a procesu vpichování.7. Vpichované textilie a výrobky.8. Princip technologie Spunlace, konstrukce zařízení pro hydrodynamické zpevnění rouna, výrobní parametry.9. Textilie a výrobky spunlace, kompozitní materiály vyrobené kombinací technologií spunbond a spunlace.10. Princip technologie propletu, konstrukce proplétacího stroje, tvorba propletu, funkce proplétacího ústrojí.11. Druhy propletů , vlastnosti a použití propletů.12. Technologie všívání, vstupní materiály, konstrukce všívacího stroje, jehly, háčky.13. Tvorba taženého a řezaného vlasu, vzorovací zařízení všívání, výrobky.14. Výrobní linka jako celek: Parametry, uspořádání, řízení jakosti, další operace (řezání, vysekávání...).Pořadí přednášek není závazné a nemusí odpovídat týdnu v semestru.

Získané způsobilosti

Student si osvojí znalosti z předmětu

Literatura

Jirsák O., Kalinová K. Výroba netkaných textilií. Liberec, 2003. ISBN 80-7083-511-7.SOBOTKA, L. a kol. Textilní technologie proplétání , SNTL, Praha 1971. Fejgl F., Mrština V. Textilní technologie vpichování, SNTL, Praha, 1982.

Požadavky

Cvičení: Laboratorní cvičení. Laboratorní cvičení je zaměřeno na oblast filtrace, geotextilií a akustiky. Výsledky jsou prezentovány písemně.Zápočet: Udělen na základě výsledků laboratorních cvičení. Podmínky pro úspěšné absolvování předmětu: získání zápočtu a absolvování písemné a ústní zkoušky.

Garant

Ing. Jakub Hrůza, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Havlíček, CSc.Ing. Jakub Hrůza, Ph.D.Ing. Jiří Havlíček, CSc.Ing. Jakub Hrůza, Ph.D.