Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Materiály a textilie pro automob. prům. (KNT / TAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNT / TAP - Materiály a textilie pro automob. prům., Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Textilní materiály pro filtraci kapalin a vzdušnin1. Filtry pro sání vzduchu, typické materiály používané pro jejich výrobu, technologie výroby, filtry pro zvláštní použití.2.Kabinové a pylové filtry. Požadované vlastnosti, typické materiály, technologie výroby.3. Filtry pro filtraci PHM. Filtry palivové - provedení, vlastnosti, materiály pro jejich výrobu. Filtry olejové - druhy, materiály, technologie výroby. Zkoušení filtrační účinosti, parametry filtrů.Pohledové a výplňové materiály I.4. Čalounění, podlahové koberce, odkládací plata. Požadavky, výrobní technologie a technologické postupy, suroviny5. Dveřní a stropní výplně. Požadavky, výrobní technologie, používané materiály6. Sedačky. Požadavky, výrobní technologie, používané materiály, zkoušení.Pryžové materiály s textilní výztuží7. Pneumatiky. Požadavky, konstrukce, používané materiály, technologie výroby, zkoušení požadovaných vlastností.8. Hadice. Výroba hadic pro chladící, palivové a brzdové systémy. Používané materiály, stroje a zařízení pro výrobu hadic, postup výroby, zajištění dodržení pož.vlastností.Materiály pro zajištění bezpečnosti9. Airbagy a bezpečnostní pásy. Výrobní technologie, používané materiály, zkoušení.10. Konstrukční materiály, kompozity11. Úvod do akustiky, požadavky a způsob realizace. Části automobilu využívající zvukově izolační materiály, vliv struktury, použitých materiálů a konstrukce12. Klasifikace materiálů dle jejich akustické funkce: zvukově pohltivé, zvukově neprůzvučné a vibrace tlumící netkané textilie, technologie výroby, zajištění požadovaných vlastností.13. Trendy ve vývoji akustických materiálů používaných v automobilovém průmyslu.Měření akustických vlastností.Pořadí přednášek není závazné a nemusí odpovídat týdnu v semestru.Cvičení probíhá formou vypracování a přednesení krátké rešerše na vybrané téma.

Získané způsobilosti

student si osvojí znalosti z předmětu

Literatura

Brown, R. C. Air filtration. Sheffield, 1993. ISBN 0 08 041274 2.W. Fung, J. M. Hardcastle. Textiles in automotive engineering, Woodhead Publishing Series in Textiles No. 13, UK, 2000. B.D. Agarwal, L.J. Brotman. Vláknové kompozity. Praha, 1987.

Požadavky

Zápočet: uděluje se na základě vypracování krátké rešerše na zadané téma v oblasti použití vlákenných textilních materiálů v automobilovém průmyslu, jejíž prezentace a obhájení proběhne v rámci semináře. Zkouška: písemná

Garant

Ing. Ondřej Novák, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jakub Hrůza, Ph.D.Ing. Ondřej Novák, Ph.D.Ing. Jakub Hrůza, Ph.D.Ing. Ondřej Novák, Ph.D.