Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technické textilie (KNT / TTX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNT / TTX - Technické textilie, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Definice TTX, hlavní oblasti použití, charakteristické vlastnosti textilií ve vyjmenovaných oblastech.2. Typy surovin používaných pro výrobu technických textilií, jejich charakteristické vlastnosti.3. Význam a hlavní typy úprav technických textilií.4. Konfekce technických textilií.5. Geotextilie pro zemní konstrukce.6. Geotextilie pro agroinženýrství.7. Textilie pro stavebnictví.8. Zdravotnické textilie.9. Textilie pro hygienu.10. Textilie pro ochranu těla.11. Textilie pro oblast veřejného zájmu (policie, armáda).12. Textilie v automobilovém a leteckém průmyslu.13. Průmyslové textilie.14. Textilie pro kompozity.Pořadí přednášek není závazné a nemusí odpovídat týdnům v semestru.Cvičení:Spočívá ve zpracování rešerše popisující konkrétní výrobek nebo technologický postup výroby TTX. Zadání je celosemestrové, studenti pracují ve dvojicích. Rešerše v rozsahu 8 - 10 stran se odevzdává na konci semestru a je součástí celkového hodnocení předmětu. Její odevzdání a kladné hodnocení je podmínkou pro získání zápočtu.

Získané způsobilosti

Student si osvojí znalosti z předmětu.

Literatura

Industrial Textiles /edited by J. Svédová, ELSEVIER Science Publishers, BV, Amsterodam 1990. Nonwovens Industrial Textiles, ITS Publishing. Lizák, P., Militký, J. Technické textilie, Ružomberok 2002, 347 str. ISBN 80-968674-0-7.Militký, J. Technické textilie, vybrané kapitoly. Liberec 2002. ISBN 80-7083-590-7.Technische Textilien / Technical Textiles, Edited by CTI.

Požadavky

Zápočet: odevzdání a obhájení semestrální práceZkouška: písemná

Garant

Ing. Ondřej Novák, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ondřej Novák, Ph.D.Ing. Ondřej Novák, Ph.D.