Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zpracování druhotných surovin (KNT / ZDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNT / ZDS - Zpracování druhotných surovin, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Definice odpadů a opatření státu k zajištění jejich využití.2. Typy odpadů z textilních výrob, jejich charakteristiky, sběrové odpady.3. Postup přípravy textilních odpadů k jejich rozvláknění (trhání).4. Zařízení používaná k přípravě textilních odpadů pro trhání.5. Trhací stroje, principy trhání, vliv seřízení na kvalitu trhaniny.6. Garnetování a druzetování.7. Kontrola kvality trhaniny.8. Postupy zpracování trhaniny do přízí a netkaných textilií, příklady výrobků.9. Netextilní postupy využití textilních odpadů (mletí, drcení), příklady využití.10. Aglomerace a regranulace textilních odpadů.11. Depolymerace, glykolýza, metanolýza.12. Splyňování, pyrolýza, spalování.13. Skládkování.14. Biotechnologické postupy využití odpadů.Cvičení:Spočívá v teoretickém návrhu technologického postupu využití textilního odpadu do konkrétního výrobku.Zadání je celosemestrové, studenti pracují ve dvojicích. Návrh v rozsahu 8 - 10 stran se odevzdává na koncisemestru. Je podmínkou k přihlášení se na zkoušku. Diskuse o návrhu a jeho obhajoba je součástí zkoušky.

Získané způsobilosti

Student si osvojí znalosti z předmětu.

Literatura

INDEX 93 Congress Papers, Session 4C: RECYCLING. ODPADY: Odborný časopis pro nakládání s odpady a životní prostředí. On-line katalogy knihoven. Shoddy and Mungo Manufacture, by N.C.GEE, F.T.I., Manchester: EMMONT&CO limited,1950. Riegl, J., Kadlec, J. Textilní druhotné suroviny. SNTL 1960.

Požadavky

Zápočet: obhájená, pozitivně hodnocená závěrečná semestrální práceZkouška: písemná + ústní

Garant

Ing. Jakub Hrůza, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jakub Hrůza, Ph.D.Ing. Jakub Hrůza, Ph.D.Ing. Pavel Pokorný, Ph.D.