Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Automotive a technická konfekce (KOD / ATK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / ATK - Automotive a technická konfekce, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Úvod do problematiky výroby technické konfekce.2. Technická konfekce - vývoj ve světě, smart textilie a oděvy, výroba interiérových dílů pro automobilový průmysl.3. Materiály používané pro výrobu technické konfekce a v automobilovém průmyslu.4. Využití nekonvenčních způsobů spojování pro výrobu plachet, stanů, nafukovacích hal.5. Dělení autopotahů dle použitých materiálů, dle povrchových úprav, dle rozdělení autosedaček. Autosedačky zlepšují komfort cestujících: klimatizování, vytápění autosedaček, masážní autosedačky, přifukování autosedaček a funkce airscarf.6. Konfekční zpracování kůží a usní pro automobilový průmysl. Druhy používaných kůží podle způsobu provedení.7. Automotive konfekce - výroba autosedaček, organizace oddělovacího a spojovacího procesu.8. Automotive konfekce - výroba airbagů, bezpečnostní pásy.9. Výroba padáků.10. Smart oděvy se senzory a čidly, aplikace vodivých drah.11. Smart oděvy se senzory a čidly (odborná přednáška).12. Potahy na matrace a aplikace senzorů do lůžek.13. Pracovní a ochranné oděvy.14. Hodnocení speciálních užitných vlastností pracovních a ochranných oděvůSemestrální projekt:- Autosedačky zlepšující komfort cestujících: osobní automobil, hromadní doprava- Způsoby měření tlaků u automobilových sedaček.- Hodnocení komfortu autosedaček.- Aplikace termovizní techniky při hodnocení komfortu autosedaček.- Hodnocení 3D struktury potahů pro autosedačky.- Antidekubitní pomůcky, polštáře.- Potahy v dopravních prostředcích.- Profesní ochranné oděvy.- Ochranné oděvy - oděvy pro hasiče.- Ochranné oděvy - oděvy proti sálavému teplu.- Ochranné oděvy s reflexním povrchem.- Ochranné oděvy proti nadměrnému chladu.- Ochranné oděvy proti chemikáliím.- Ochranné oděvy proti mechanickým i elektrickým úrazům.- Hodnocení hořlavosti technických textilií a autopotahů.Prezentace a obhájení projektu.Zápočet

Získané způsobilosti

Znalost probrané látky tohoto předmětu.

Literatura

Kunz, O. Konfekcionování technických textilií (prozatímní skripta). VÚLV Šumperk, 1978. Lizák, P., Militký, J. Technické textilie, Ružomberok 2002, 347 str. ISBN 80-968674-0-7.Militký, J. Textilní vlákna klasická a speciální, skripta TUL 2005. Dosedělová, I. Problematika technických konfekcí, charakteristiky spojů a jejich vlastností. TUL, 2004. Kol. autorů. Technické textilie.

Požadavky

Zápočet:Aktivní přístup k řešené problematice, zpracování semestrální prací. Vypracování a obhájení semestrální práce.Zkouška:Kombinovaná: písemní a ústní část.

Garant

doc. Ing. Antonín Havelka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Antonín Havelka, CSc.Ing. Katarína Zelová, Ph.D.