Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CAD/CAM systémy v oděvní výrobě (KOD / CAD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / CAD - CAD/CAM systémy v oděvní výrobě, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Podnikové informační systémy - PIS systémy (MIS, ERP, PLM, MES, atd) pro podporu řízení a plánování podnikových procesů - základní pojmy, historie, vývoj, struktura, klasifikace, moduly2. Vybrané metody průmyslového inženýrství (JIT, MRPII, TOC, atd)3. Plánování a řízení výrobních systémů s využitím počítačů - CIM, obecné principy CAx systémů I.(CAD, CAE, CAP), formáty ukládání obrazových informací, výměna dat mezi CAD systémy.4. Obecné principy CAx systémů II. (CAM, CAD/CAM, CQM,.. ).5. Digitální továrna6. Aplikace CAx technologií v konfekční výrobě I - zaměření na hardware ( digitizér,scanner, plotr, cutter, atd)).7. Aplikace CAx technologií v konfekční výrobě II. - zaměření na software.8. 3D virtual fitting systémy v konfekční výrobě, jejich využití při hotovení oděvu na míru. CAD technology for clothing biomechanical engineering design.9. Možnosti využití bezdotykového automatizovaného sběru dat (automatická identifikace - AI) v konfekční výrobě - čarové kódy, radiofrekvenční detekce. Vývojové trendy v oblasti AI, .klíčové sektory využívání AI v konfekční výroběCvičení:1. Obeznámení se s náplní cvičení, zadání semestrálního projektu, práce se systémem TexDesign fy. Koppermann - modul TexDesign, TexLine - simulace textur pro potisk textilií, tvorba nákresu.2. Práce se systémem TexDesign fy. Koppermann - modul TexDress - simulace oděvu na modelu.3. Práce se systémem TexDesign fy. Koppermann - modul TexKnit a TexCheck - simulace tkanin a pletenin.4. Práce v systému AutoCAD. Základy AutoCADu, práce s příkazy, zadávání souřadnic, kreslení jednoduchých čar.5. Práce v systému AutoCAD. Kreslení křivek a bodových objektů, zobrazení výkresu, uspořádání výkresů pomocí hladin, barev, typů čar a tlouštěk čar.6. Stavební prvky CAD systému AccuMark, práce v systému a postup při tvorbě nového oděvního výrobku tvorba maker pro vybrané druhy oděvů.7. Práce v systému Tajima pro programování výšivky.8. Práce v systému Tajima pro programování výšivek, praktická ukázka strojového vyšívání na zařízení Tajima.9. Obhajoba vypracovaného projektu dle zadání. Zápočet.

Získané způsobilosti

Znalost probrané látky tohoto předmětu.

Literatura

https://skripta.ft.tul.czSelektivně odborné časopisy k problematice výpočetní techniky CAD, Chip, Computer World. Firemní materiály Investronica, Brother, Lectra, Tajima, atd. &, &.

Požadavky

Zápočet: podmíněný vypracováním semestrálních prací, účast na cvičeních získání požadovaného počtu bodů z testů na cvičeníchZkouška: písemná + ústní + obhajoba zpracovaných semestrálních prací

Garant

prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs

Vyučující

Ing. Viera Glombíková, Ph.D.Ing. Viera Glombíková, Ph.D.