Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management obchodu s oděvy (KOD / MOO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / MOO - Management obchodu s oděvy, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Koncepce přednášek ? postavení textilu v globalizovaném světě.2. Základy mezinárodního obchodu3. Branding.4. Vliv globalizace na textilní a oděvní průmysl.5. Analýza postavení a možností textilního a oděvního průmyslu v ČR.6. Definice manažerské práce, základy manažerského myšlení a praxe.7. Cíle managementu.8. Manažerské rozhodování.9. Problematika obchodu s oděvy, tvorba výrobních a obchodních vztahů.10.Outsourcingová výroba oděvu a konfekce, cenová politika.11.Vstupní a podkladové materiály pro outsourcingovou výrobu. Identifikace požadovaných parametrů a vlastností oděvních materiálů pro výrobu oděvů.12.Modifikace technické a technologické přípravy výroby v outsourcingové produkci.13.Význam kreativity při tvorbě designu oděvního výrobku pro zajištění obchodního úspěchu.14.Řízení a kontrola outsourcingové výroby, přehled přednášené látky.Cvičení:Program cvičení navazuje na látku vyloženou na přednáškách.V rámci cvičení studenti zpracovávají semestrální práce v malých skupinkách (2-3 studenti) na zadaná témata.Nedílnou součástí semestrální práce je její úspěšné obhájení.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem

Literatura

KHELEROVÁ, V. Komunikační dovednosti manažera. Praha: Grada, 1995. ISBN 80-7169-223-9.Koontz, H. a kol. Management. Grada Publishing Praha, 1998. DONNELLY, J. H., GIBSON, J. L., IVANCHEVICH, J. M. Management. Praha: Grada Publishing, 1997. WHITMORE, J. Koučování. 2. vyd. Praha: Management Press, 2004. ISBN 80-7261-101-1.

Požadavky

Zápočet:80% účast na cvičení. Vypracování seminární práce v minimálním rozsahu 8 stran. Obhájení semestrální práce.Zkouška:Kombinovaná: písemní a ústní část.

Garant

doc. Ing. Antonín Havelka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Antonín Havelka, CSc.Ing. Eva Hercíková