Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba oděvů a 3D struktur z textilií (KOD / TDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / TDS - Tvorba oděvů a 3D struktur z textilií, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1. Organizace a technologický proces oděvní výroby2. Specifikace materiálů používaných při výrobě 3D struktur3. Metody konstrukce oděvů, 3D struktur a technických výrobků4. Úpravy a modelování 3D struktur pro oděvní a automobilové aplikace5. Technologické postupy tvorby oděvů a 3D struktur6. Konvenční a nekonvenční způsoby oddělování plošných textilií7. Konvenční a nekonvenční způsoby spojování plošných textilií8. Vlhkotepelné procesy využívané při tvorbě oděvů a 3D struktur9. Zpracovatelské a užitné vlastnosti materiálů používaných při tvorbě oděvů a 3D struktur10. Základní aspekty fyziologického komfortu s ohledem na využití u oděvů a 3D struktur11. 3D struktury z plošných textilií pro technické aplikace a automotive12. Testování technických aplikací a 3D struktur13. Vysoce funkční oděvy, specifikace Smart oděvů a oděvů s nositelnou elektronikou14. Speciální metody měření pro hodnocení užitných vlastností oděvů a 3D strukturCvičeníCvičení svojí náplní navazuje na přednášku - procvičuje se látka vyložená na přednášce.

Získané způsobilosti

Student je seznámen s principy technologického procesu tvorby 3D struktur z plošných textilií a oděvů, dokáže je aplikovat.

Literatura

Kunz, O. Konfekcionování technických textilií (prozatímní skripta). VÚLV Šumperk, 1978. RŮŽIČKOVÁ, D. Oděvní materiály. Skriptum TUL Liberec, 2003. Motejl, V. Stroje a zařízení v oděvní výrobě. SNTL Praha, 1984. HAVELKA, A., HALASOVÁ, A. Tepelné a vlhkotepelné tvarování v konfekci. TUL,Liberec, 2003. ISBN 80-7083-713-6.

Požadavky

Zápočet: Účast na cvičeních. Absolvování testu znalostí nad stanovenou hranici počtu bodů. Vypracování dílčích semestrálních úloh.Zkouška: Písemná + ústní

Garant

doc. Ing. Antonín Havelka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Antonín Havelka, CSc.Ing. Renáta Nemčoková