Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané statě z technologie výroby oděvů (KOD / TES)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / TES - Vybrané statě z technologie výroby oděvů, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. PLM systémy v oděvní výrobě.2. Počítačový design v oděvní výrobě.3. Normy vztahující se k hodnocení kvality provedení oděvního výrobku.4. Hodnocení mechanických vlastností oděvního materiálu jako vstupních konstrukčních parametrů (plošná hmotnost, tloušťka, splývavost, pružnost) a predikce 3D tvaru oděvu.5. Teorie vypracování konstrukční dokumentace pomocí AutoCAD.6. Teorie vypracování technologické dokumentace, včetně teorie grafické analýzy.7. Kriteria pro volbu optimální technologie výroby dílů a součástí. Rozbor technologických operací výroby vybranýchdruhů oděvů.8. Technologie výroby podšitých a nepodšitých oděvů.9. Technologie výroby osobního prádla.10. Technologie výroby pracovních a ochranných oděvů.11. Technologie výroby oděvů z usní a kožešin.12. Technologie výroby stolního a ložního prádla a dalších bytových doplňků.13. Teoretické základy "Jak prezentovat výrobek".Cvičení:1. Úvod do předmětu. Seznámení s formou vypracování projektu. Zadání projektu.2. Normy vztahující se k hodnocení kvality provedení oděvního výrobku.3. Tvůrčí dílna: skica modelu, technický nákres, technický popis.4. - 5. Laboratorní cvičení: Měření mechanických vlastností materiálu.6. Tvůrčí dílna: Stanovení vstupních parametrů pro konstrukci oděvu.7. Tvůrčí dílna: Predikce 3D tvaru dílů a součástí oděvu.8. - 9. Tvůrčí dílna: Konstrukce střihu v měřítku 1:1 v prostředí AutoCAD.10. Modelování střihových dílů a součástí.11. Tvůrčí dílna: Technologická příprava výroby: schéma technologických operací, včetně grafické analýzy švů a stehů.12. - 13. Realizace projektu.14. Prezentace a obhajoba projektu.

Získané způsobilosti

Student získá schopnost provést projekt oděvního výrobku na vysoké technické úrovni.

Literatura

EBERLE,H. Clothing technology. Europa Lehrmittel Verlag, 2008. ISBN 13: 978- 38085622.BOND, T. Computer-Aided Pattern Design and Product Development. Oxford: Blackwell Publishing, 2003. ISBN 1405102837.ALDRICH, W. Fabric, form and flat pattern cutting. Oxford: Blackwell Publishing, 1996. ISBN 13-978-14051.BURKE, S. Fashion Computing: Design Techniques And CAD. Burke Publishing, 2006. ISBN 13-978-0958239134.Musilová, B. - Halasová, A. Technologie výroby vybraných druhů oděvů. TUL, 2002. ISBN 80-7083-664-4.

Požadavky

Zápočet: podmíněný vypracováním projektu, účast na cvičeních.Zkouška: písemná + ústní + obhajoba projektu.

Garant

Ing. Mgr. Marie Nejedlá, Ph.D.

Vyučující

Ing. Mgr. Marie Nejedlá, Ph.D.Ing. Mgr. Marie Nejedlá, Ph.D.