Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výroba technických konfekcí (KOD / VTK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOD / VTK - Výroba technických konfekcí, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Úvod do problematiky výroby technické konfekce.2. Technická konfekce - vývoj ve světě, smart textilie a oděvy.3. Materiály používané pro výrobu technické konfekce.4. Automotive konfekce - automobilové sedačky, airbagy, bezpečnostní pásy, ?5. Parametry a vlastnosti spoje. Testy kvality a spolehlivosti.6. Mechanické vlastnosti šitých spojů a textilií.7. Výroba plachet, stanů, nafukovacích hal atd.8. Výroba airbagů, konfekcionování filtrů.9. Výroba padáků, horkovzdušných balónů apod.10. Smart oděvy se senzory a čidly, aplikace vodivých drah.11. Smart oděvy se senzory a čidly (odborná přednáška).12. Potahy na matrace a aplikace senzorů do lůžek.13. Pracovní a ochranné oděvy.14. Hodnocení užitných vlastností pracovních a ochranných oděvů.Plán cvičení1. Úvod, pokyny ke cvičení, zadání semestrální práce2. Technické textilie a technická konfekce.3. Nekonvenční způsoby spojování.4. Svařování ultrazvukem svařování horkým klínem, horkým vzduchem -podlepení švů, vysokofrekvenční svařování,5. Výroba člunů, záchranné vesty.6. Zdravotnické oděvy, výroba antidekubitních a polohovacích polštářů.7. Zkoušení hořlavosti technických textilií.8. Hodnocení trvanlivosti technických textilií, nepromokavosti textilií (oděr, zátrhovost, bundesman).9. Exkurze.10. Prezentace studentů.

Získané způsobilosti

Student si rozšíří znalosti o speciální vlastnosti a parametry technických textilií pro výrobu technických konfekcí a zvýší dovednost provádět analýzy a realizace speciálních technologických procesů. Student bude schopen projektovat výrobky technické konfekce

Literatura

Industrial Fabrics Products Review. Kunz, O. Konfekcionování technických textilií (prozatímní skripta). VÚLV Šumperk, 1978. Kol. autorů. Technické textilie. Technické textilie v ČR. ATOK Praha, 1998. Technische Textilien. IBP Frankturt am Main. Militký, J. Textilní vlákna. TUL/FT/KTM, 1995. Vaughan Brothers, Oregon.

Požadavky

Zápočet: Absolvování všech laboratorních cvičení Vypracování a obhájení 4 protokolů Cestovní zprávy z exkurzeZkouška: Úspěšná obhajoba seminárních prací na zadané téma KTT

Garant

doc. Ing. Antonín Havelka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Antonín Havelka, CSc.doc. Ing. Antonín Havelka, CSc.Ing. Katarína Zelová, Ph.D.