Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mechanika vlákenných útvarů (KTT / MVU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTT / MVU - Mechanika vlákenných útvarů, Fakulta textilní, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Bilanční a konstitutivní rovnice mechaniky kontinua.2. Náhrada vlákenného útvaru kontinuem.3. Úvod do tenzorového počtu.4. Polární rozklad tenzoru.5. Deformační gradienty, tenzory deformace a poměrných sil.6. Konjugované dvojice tenzorů.7. Experimentální určování posuvů plošné textilie.8. Anizotropie plošných textilních útvarů.9. Tenzor pružných modulů. Mechanické vlastnosti vlákenných útvarů.10. Vliv napjatosti a deformace na typ anizotropie plošných textilií.11. Závislosti mechaniky kontinua periodicky uspořádané sítě.12. Mechanické vlastnosti kompozitů s textilní výztuží.13. Svěrné účinky plošných textilií.14. Dynamické silové účinky na jednorozměrné kontinuum.Cvičení:1. Opakování základních pojmů a pružnosti.2. Základní operace s tenzory.3. Aproximace pracovního diagramu a pracovního cyklu zatížení - odlehčení.4. Ohybová tuhost textilií.5. Dynamické silové účinky na jednorozměrné kontinuum.6. Zadání semestrální práce.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v problematice mechaniky vlákenných útvarů.

Literatura

Stříž, B. Mechanika textilií, I část - Základy mechaniky kontinua. Liberec 2001. &, &. Stříž, B. Mechanika textilií, II část - Aplikace mechaniky kontinua. Liberec 2003.

Požadavky

Zápočet: Absolvování cvičení, vypracování individuální semestrální práce a její obhajoba.Zkouška: Písemná.

Garant

prof. RNDr. Bohuslav Stříž, DrSc.