Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Architektonický ateliér 1 (KAR / AA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / AA1 - Architektonický ateliér 1, Fakulta umění a architektury, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Architektonické navrhování respektující zadání úkolu. Vztah návrhu k místu, účelu, kulturním a společenským souvislostem. Respektování materiálových a konstrukčních vztahů. Základy architektonického navrhování a prezentace.1. Analýza zadání2. Analýza zadání3. Koncept4. Koncept5. - 12. Rozpracování návrhu13. Příprava prezentace14. Příprava prezentace

Získané způsobilosti

schopnost samostatného řešení zadaného architektonického úkolu

Literatura

Books and magazines on architecture and fine arts (collection of the library of the Faculty of Art and Architecture of the TUL, c. 3000 titles focused mainly on modern and contemporary works. Knihy a časopisy z oboru architektury a výtvarného umění (sbírka knihovny Fakulty umění a architektury TUL: cca 3000 titulů s těžištěm v oblasti moderní a současné tvorby.

Požadavky

Analýza úkolu,vyhledání relevatních příkladů inspirativních vzorů a srovnatelných prací jiných autorů, postupný vlastní návrh pod vedením pedagoga a samostatné konečné vypracování návrhu. Charakteristický rozsah odevzdávané práce: Analytická esej, situace, půdorysy, řezy, pohledy, perspektivy a modely.

Garant

prof.Ing.arch. akad.arch. Jiří Suchomel

Vyučující

Ing. arch. MgA. Petr ŠmídekIng. arch. Jiří Žid