Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět CAD 1 (KAR / CAD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAR / CAD1 - CAD 1, Fakulta umění a architektury, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, seznámení se softwarem, rozvržení prostředí, základní pojmy, kreslící příkazy, zoomování, práce se soubory.2. Kreslící pomůcky, jejich nastavení a použití, nastavení jednotek,zadávání přesných vstupů. Kresba jednoduché geometrie, editační příkazy, možnosti výběru množiny entit.3. Pokročilejší kreslící příkazy, šrafování, popis, pole prvků, kótování.4. Pokročilejší editační příkazy, možnosti úprav a oprav geometrie, úpravy vlastností entit.5. Práce s parametrickými prvky, práce s knihovními prvky, stěny, dveře, okna, úpravy a editace prvků, možnosti a nastavení zobrazení. Extrahování tabulek speciálních elementů.6. Práce s parametrickými prvky, deska, konstrukční prvky, modifikace a úpravy prvků.7. Práce s parametrickými prvky, schodiště, nastavení parametrů, úprava a výběr jednotlivých komponent. Nastavení a kontrola výpočetního pravidla. Procvičení jednotlivých typů schodišť.8. Práce s parametrickými prvky, zábradlí, nastavení parametrů, úprava a výběr jednotlivých komponent. Vazba parametrických prvků zábradlí - schodiště.9. Práce s parametrickými prvky, střecha, střešní deska, modifikace a úpravy prvků. Vazba parametrických prvků střecha-stěna.10. Pokročilejší úpravy parametrických prvků, promítání křivek, úpravy hran, vytváření a úpravy stylů parametrických prvků, tvorba vlastních atypických prvků.11. Nastavení a práce se souřadnými systémy, nastavení a ukládání pohledů. Práce s refenčními výkresy a rastrovými soubory. Vytváření řezů a pohledů. Parametrické kótování. Nastavení výstupů a tisku.12. Objemové modelování těles, ploch, booleovské operace, modifikace objemových těles, vytváření a modifikace parametrických těles.13. Nastavení perspektivy, práce s kamerou, základy animace kamery. Základy renderování, práce s materiály, základy vytváření vlastních materiálů.14. Vytváření a práce se světly, stíny, nastavení prostředí, nastavení scén. Nastavení výstupů.

Získané způsobilosti

zvládnutí práce ve vybraných softwarech CAD

Literatura

reference handbooks for AutoCad Architecture, AutoCad Revit, Nemetschek Allplan, Sketchup, ArchiCad. referenční příručky výrobců softwarů AutoCad Architecture, AutoCad Revit, Nemetschek Allplan, Sketchup, ArchiCad.

Požadavky

Aktivní účast studenta na cvičeních, max. 2 absence, test s vypracováním modelu budovy a vymodelování objemových prvků.

Garant

Ing. arch. Vladimír Balda

Vyučující

Ing. arch. Vladimír BaldaIng. Tomáš LejsekIng. arch. Jiří Žid