Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a historie ochrany památek (KDA / PP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDA / PP - Teorie a historie ochrany památek, Fakulta umění a architektury, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do teorie a dějin ochrany památek (se speciálním zaměřením na české země a Evropu)2. - 4. Úvod do teorie a dějin památkové péče5. Studie zaměřené na vybrané případy ochrany památek v českých zemích6. Metody a praxe průzkumu a archeologického podloží historických budov, jejich zapsání do soupisu památek a právní ochrana v České republice. Památkové oblasti a památkové zóny a zóny památkového zájmu.7. Úvod do technologie památkové péče8. Ochrana měst a nové stavby v historickém prostředí (historický vývoj a současná situace v Čechách)9. Prezentace a popularizace památkové péče (české hrady a vesnické objekty zpřístupněné veřejnosti)10. Mezinárodní spolupráce v oblasti ochrany památek11. Exkuze - památková péče v praxi a nové budovy v historickém prostředí (Hradčany a Malá Strana)12. Exkurze - Staré Město a část Nového Města13. Exkurze - konzervátorské technologie v praxi

Získané způsobilosti

Rozvinout schopnost reflexe a kontextuálního myšlení.

Literatura

Hlobil, I. Na základech konzervativní teorie české památkové péče. Praha, 2008. Wagner, V. Umělecké dílo minulosti a jeho ochrana. Praha, 2005. Štorm, V. Základy péče o stavební památky. Praha, 2007.

Požadavky

zkouška

Garant

doc. PhDr. Josef Štulc

Vyučující

doc. PhDr. Josef Štulc