Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Atelier Environmental designu 1 (KED / A1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KED / A1 - Atelier Environmental designu 1, Fakulta umění a architektury, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V 1. semestru se mají studenti v rámci ateliéru seznámit s rozsahem oboru Environmental Design, ale také s metodikou designérské práce. Úlohy, které má student řešit, se dělí do 3 bloků:1. blok je zadání orientované k architektuře2. blok je zadání orientované k umění3. blok je zadání orientované k designuVšechna tato zadání mají silný vztah ke kontextu. Každé ze zadání se dělí na 4 metodické kroky:1. krok je průzkum2. krok je analýza3. krok je koncept4. krok je finální design a prezentace....................................................1. Průzkum a analýza2. Koncept3. Design Environmental Design + architektura4. Design5. Prezentace-----------------------------------------------------------------------------------6. Průzkum a analýza7. Koncept8. Design Environmetal Design + umění9. Design10. Prezentace------------------------------------------------------------------------------------11. Průzkum a analýza12. Koncept a design13. Design Environmental Design + design14. PrezentaceAteliér spočívá ve společné diskuzi o problematice zadání a jednotlivých korekturách.

Získané způsobilosti

Propojení teoretických základů s kreativní prací designérů.

Literatura

Sparke, P. A century of design. 1998. Alexander, Ch. Architectural design. 1968. Hochman, Elain, Baymaus. Crucible of modernism. New York, 1997. Dewey, J. Experience and nature. Chicago, 1925. Kevin Lynch das bild der stady. Berlin, 1965. Foucault, M. Myšlení vnějšku. Praha, 1984. Renaissance Engineers Florans. 1996. Foucault, M. Sen a obraznost. Liberec, 1984. Sudjic, D. The Edifice Complex. Penguin London, 2005. The history of garden design. Thames and Hudson, 1991. Hobsbawm, E., Ranger,T. The invention of tradition. Cambridge, 1983.

Požadavky

Otevřenost k různým názorům, schopnost vytvořit si vlastní názor, kreativita a sebekritika. Výtvarné schopnosti.

Garant

prof. Dr. Ing. arch. Bořek Šípek

Vyučující

MgA. Leona Matějková