Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management 1 (KED / MA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KED / MA1 - Management 1, Fakulta umění a architektury, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka je rozdělena do čtyř vzájemně propojených bloků s důrazem na synergický efekt a praktickou použitelnost informací:pojetí managementu a postavení manažera v organizaci (klasický a projektový management, kultura organizace)osobnost manažera (manažerské dovednosti a osobní potenciál manažera)organizace práce manažera (základní koncept řízení, plánování času, techniky organizování času)interpersonální role manažera (styly vedení lidí, týmová práce, komunikace a komunikační techniky, řešení konfliktů)

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu Management studenti pochopí strukturu klíčových kompetencí, jejichž osvojení je předpokladem pro efektivní manažerskou práci. Budou chápat roli firemního managementu a jeho vlivu na firemní kulturu. Získají přehled o základních poznatcích vztahujících se k práci manažera, seznámí se s obsahem a praktickými nástroji manažerských činností.

Literatura

Forsyth, P. Jak motivovat lidi. Computer Press Praha, 2000. Hindle, T. Jak připravit dobrou prezentaci. Slovart, 2001. Murphy, E. Jste dobrý šéf. Computer Press Praha, 1999. Veber, J. Management. Management Press Praha, 2007. Šuleř, O. Manažerské techniky. Rubico, 1995. NĚMEC, V. Projektový management. 1. vyd. Praha, Grada Publishing, 2002. ISBN 80-247-0392-0.Payne, J. Repetorium nmanažerských dovedností. Management Press prqaha, 1998. Janda, P. Vnitrofiremní komunikace. Grada Publishing Praha, 2003. VEBER, J. a kol. Základy managementu. 1. vyd. Praha: Fortuna, 1996. ISBN 80-7261-029-5.Šuleř, O. Zvládáte své manažerské role. Computer Press Praha, 2002.

Požadavky

Úspěšné složení zápočtového testu.Odevzdání aplikační práce, kterou studenti vypracují v týmech následovně:- počet témat aplikačních prací se bude řídit počtem týmů- témata aplikačních prací zadá lektorka na základě konzultace se studenty- každý tým zpracuje jedno téma, které si vylosuje- s výstupy aplikační práce seznámí každý tým ostatní týmy formou správně vedené veřejné prezentace

Garant

Mgr. Ivana Hubáčková

Vyučující

Mgr. Ivana Hubáčková