Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vytváření modelů a prototypů (KED / MOD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KED / MOD - Vytváření modelů a prototypů, Fakulta umění a architektury, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy zhotovování architektonických modelů.Převážně praktická výuka formou konzultací práce studentů.1. Základní principy vytváření modelů2. Typy modelů dle účelu3. Typy modelů dle materiálu a způsobu zpracování4. Papírové modely5. Modely z plastů6. Modely s použitím reálných materiálů7. Technologie opracování8. Technologie tvarování9. Technologie lepení10. Použití speciálních strojů a nářadí11. Povrchové úpravy12. Patinování13. Repliky materiálů14. Adjustace modelůmodely odpovídající stavu rozpracovanosti semestrální práce, drobná doplňující cvičení

Získané způsobilosti

Manuální práce s různými materiály, jejich kompozicí a spojování.

Literatura

Janke, R. Architectural Models. Pospíšil, J. Model v architektuře a urbanismu. Slíva, V. Modely a modelová technika v architektuře a urbanismu, Architektura ČSR 6/1974. 1974. Škeřík, J. Technický receptář. Praha FCC Public, 1999. Kardoš, P. Urbanistický prostor, urbánne prostredie, prostorová simulácia. Habilitačná práca. STÚ Bratislava.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních. Vypracování modelu k semestrální práci.

Garant

MgA. Miroslav Janda

Vyučující

MgA. Miroslav Janda