Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy technického kreslení (KED / ZTK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KED / ZTK - Základy technického kreslení, Fakulta umění a architektury, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Úvod do technického kreslení2. Rozvržení výkresu3. Měřítka výkresů4. Druhy čar5. Šrafy6. Kreslení půdorysů7. Kreslení řezů8. Kreslení pohledů9. Kótování10. Popiska11. Skládání výkresů a kompletace12. Základní nastavení v CAD prostředíCvičení:1. Úvod do technického kreslení2. Rozvržení výkresu3. Měřítka výkresů4. Druhy čar5. Šrafy6. Kreslení půdorysů7. Kreslení řezů8. Kreslení pohledů9. Kótování10. Popiska11. Skládání výkresů a kompletace12. Základní nastavení v CAD prostředí

Získané způsobilosti

Schopnost vytvořit výkresovou dokumentaci k projektu.

Literatura

Doseděl, A. a kol. Čítanka výkresů ve stavebnictví. SNTL Praha, 2004. Švercl, J.:. Technické kreslení a deksriptivní geometrie pro školu a praxi. Scientia, 2003. Toman, J.:. Technické kreslení podle CSN a mezinár. norem. Pravidla tvorby výkresu ve stavebnictví. Montarex, 1995.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních, výkresová dokumentace v rozsahu studie.

Garant

MgA. Miroslav Janda

Vyučující

MgA. Miroslav JandaMgA. Miroslav Janda