Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavební fyzika 3 (KPS / SF3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / SF3 - Stavební fyzika 3, Fakulta umění a architektury, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vnímání zvuku, veličiny akustické imise a jejich limity2. Zdroje zvuku v životním a pracovním prostředí a základní poznatky o šíření zvuku3. Volné zvukové pole, šíření zvuku ohybem přes překážku4. Difúzní zvukové pole, konstrukce na pohlcování zvuku, doba dozvuku5. Základy akustiky konstrukcí, neprůzvučnost, kročejový zvuk6. Základy urbanistické akustiky, zvuk dopravy, výpočet a opatření7. Základy prostorové akustiky, vlnová, geometrická, statistická akustika, restaurační jev

Získané způsobilosti

Student bude obeznámený s problematikou šíření hluku jak v objektech, tak ve venkovním prostředí. Fyziologie vnímání hluku je základem pro popis metod ochrany konstrukcí proti hlukovým vlivům.

Literatura

Kaňka, J. Stavební fyzika 1 Akustika budov. ČVUT Praha, 2007. Weiglová, J., Bedlovičová, D., Kaňka, J. Stavební fyzika 1 Denní osvětlení a oslunění budov. ČVUT Praha, 2006. Kaňka, J. Stavební fyzika 1 Zvuk a denní světlo v architektuře. ČVUT Praha, 2003.

Požadavky

požadavky v rámci výuky: docházka nejméně 70 %, průběžné odevzdání prací ke kontrolepožadavky k zápočtu: docházka 70 %, schválená písemná cvičení, test

Garant

doc. Ing. Jan Kaňka, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jan Kaňka, Ph.D.