Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavitelství 1 (KPS / ST1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / ST1 - Stavitelství 1, Fakulta umění a architektury, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zatížení staveb a jeho odezva v nosných konstrukcích.2. Přímá zatížení staveb3. Konstrukční systémy halových a vícepodlažních budov.4. Inženýrsko-geologické průzkumy, zemní práce, terénní práce, výkopy.5. Stavební jámy a jejich zajišťování6. Plošné základy staveb.7. Hlubinné základy staveb.8. Konstrukce nad základy (spodní stavba)9. Předložené konstrukce, konstrukce navazující u terénu na budovu.10. Svislé nosné konstrukce I11. Svislé nosné konstrukce II, otvory ve svislých konstrukcích12. Vodorovné nosné konstrukce I.13. Vodorovné nosné konstrukce II.14. Předsazené konstrukce.Cvičení:Cvičení svojí náplní navazují na přednášku.

Získané způsobilosti

První část čtyřsemestrového cyklu přednášek ze stavitelství. Student bude seznámený se základní klasifikaci konstrukcí pozemních staveb a s primárními nosnými konstrukcemi vícepodlažních budov.

Literatura

http://allplan/kps-prednasky/ - přístupné pouze z PC učebny FAHájek, P. a kol. Konstrukce pozemních staveb 10 - nosné konstrukce, ČVUT. ČVUT Praha, 2005. Čížek, F., Čížek, P. Železobetonové výškové budovy - konstrukce a architektury. SNTL Praha, 1978.

Požadavky

Vstupní znalosti: US, UMPožadavky na zápočet: formulář se zápisy cvičících o vykonaných konzultacíchPožadavky ke zkoušce: minimálně účast na deseti přednáškách (podmínka připuštění ke zkoušce)znalosti ke zkoušce v rozsahu přednášek

Garant

doc. Ing. Eva Burgetová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Eva Burgetová, CSc.Ing. Jan ČervenkaIng. Jana KošťálováIng. Ivan Sýkora