Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavitelství 3 (KPS / ST3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / ST3 - Stavitelství 3, Fakulta umění a architektury, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Skeletové nosné konstrukce budov. Monolitický a montovaný železobetonový skelet: výkresy půdorysů 1.nadzemního a 1. podzemního podlaží, 2 řezy, základy podsklepené a nepodsklepené stavby (výkresy 1:100). Zvláštní důraz na konstrukci schodiště ve skeletu montovaného i monolitického - výřez pole skeletu s umístěným schodištěm (půdorys a dva řezy 1.50).

Získané způsobilosti

Třetí část základního čtyřsemestrového cyklu stavitelství. Studentovi jsou zde vysvětleny dvě skupiny problémů: obvodové pláště budov a ploché střechy. Student se absolvováním tohoto předmětu seznámí s problematikou vertikálních komunikací v budovách a dále s problematikou halových staveb.

Literatura

Oesterle, E., Libeb, R.D., Lutz, M., Heusler, W. Doppelschalige Fassaden. Callwey, 1999. http://allplan/kps-prednasky/ - přístupné pouze z PC učebny FAMichálek, J., Novák, L. Konstrukce pozemních staveb III. ČVUT Praha, 1990. Hájek, V.,Novák,J., Šmejcký,J. Konstrukce pozemních staveb 30. ČVUT Praha, 1996. Puškár, A. a kolektiv. Konštrukcie poz. staveb V. - obvodové stěny a výplně. STU Bratislava, 1998. Bielek, M. Okno, energia a životné prostredie. Alfa, 1987. Fajkoš, A. Ploché střechy. AN CERN Brno, 1997. Kutnar, Z. Sklady střešních plášťů. ČVUT Praha, 1998. Jelínek, F. Konstrukce obvodového pláště z plochého skla. SNTL, 1982. Dlesek, V., Stuchlý, B. Lehké obvodové pláště budov. SNTL, 1974.

Požadavky

Vstupní znalosti: US, UM, ST1, ST2Požadavky na zápočet: formulář se zápisy cvičících o vykonaných konzultacíchPožadavky ke zkoušce: minimálně účast na deseti přednáškách (podmínka připuštění ke zkoušce)znalosti ke zkoušce v rozsahu přednášek

Garant

Ing. Stanislav Staněk, CSc.

Vyučující

Ing. Stanislav Staněk, CSc.Ing. Jan ČervenkaIng. Stanislav Staněk, CSc.Ing. Ivan Sýkora