Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavitelství 5 (KPS / ST5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / ST5 - Stavitelství 5, Fakulta umění a architektury, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do poruch a rekonstrukcí staveb: pojmy, trvanlivost a životnost, památková péče, legislativa.2. Konstrukce objektů z let 1850-1950: předpisy, typická uspořádání, ztužování, zdivo a klenby.3. Konstrukce objektů z let 1850-1950: stropní konstrukce, schodiště, krovy.4. Průzkumy a podklady pro projekt rekonstrukce.5. Základové konstrukce a spodní stavba I.6. Základy a spodní stavba II.7. Zděné konstrukce I.8. Zděné konstrukce II.9. Železobetonové konstrukce I. Beton, důležité vlastnosti, technologie.10. Železobetonové konstrukce II.11. Panelové budovy.12. Dřevěné konstrukce.13. Kovové konstrukce.14. Vyhodnocování seminárních prací.

Získané způsobilosti

Student se seznámí s problematikou rekonstrukcí staveb především z hlediska primárních nosných konstrukcí, a to pro objekty realizované cca od roku 1850 až do současnosti.

Literatura

Matoušek, Drochytka. Atmosférická koroze betonů. 1998. Witzany, J. a kolektiv. Konstrukce pozemních staveb 60 - poruchy a rekonstrukce. ČVUT Praha, 1993. Žák, Reinprecht. Ochrana dřeva ve stavbě. 1998. Vlček, M. a kolektiv. Poruchy a rekonstrukce. VUT Brno, 1998. Makýš. Rekonštrukcie budov. Jaga Bratislava, 2000. Hulla, Turček. Zakladanie stavieb. Jaga Bratislava, 1998. Reinprecht, L., Štefko, J. Dřevěné stropy a krovy. ABFA Praha, 2000. Kupilík, Havel, Škála, Bukovský. Rekonstrukce pozemních staveb. 1999.

Požadavky

Vstupní znalosti: US, UM, ST1, ST2, ST3, SF1minimálně účast na deseti přednáškách (podmínka připuštění ke zkoušce)znalosti ke zkoušce v rozsahu přednášek

Garant

doc. Ing. Eva Burgetová, CSc.

Vyučující

Ing. Vladislav Bureš