Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do materiálů (KPS / UM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPS / UM - Úvod do materiálů, Fakulta umění a architektury, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vlastnosti materiálů I (strukturní a mechanické vlastnosti)2. Vlastnosti materiálů II (vlastnosti stavebně fyzikální)3. Materiálové báze pro nosné konstrukce, jednoduché materiály a kompozity.4. Pojiva.5. Plniva a zdící materiály.6. Kompozity granulární (malty, betony).7. Kompozity z kusových staviv (zdiva).8. Ocel9. Dřevo10. Konstrukční kompozity I (drátkobetony, železobeton)11. Konstrukční kompozity II (předpjatý beton, spřažené konstrukce)12. Kritéria vzájemného porovnávání materiálových bází, vybraná srovnání.13. Základové půdy: klasifikace, základní vlastnosti a jejich popis.14. Voda a její vztah k chování základových půd.

Získané způsobilosti

Student bude uveden do problematiky materiálů pro nosné konstrukce. Znalost této disciplíny je podmínkou pro celkovou orientaci ve stavitelství.

Literatura

Bareš, R. A. Kompozitní materiály. SNTL Praha, 1988. Adámek, J., Novotný, B., Koukal, J. Stavební materiály. VUT Brno, 2004.

Požadavky

minimálně účast na deseti přednáškách (podmínka připuštění ke zkoušce)znalosti ke zkoušce v rozsahu přednášek

Garant

Ing. Jana Košťálová

Vyučující

Ing. Jana Košťálová