Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrofyziologie a impulzoterapie v k1 (UZS / EIK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZS / EIK1 - Elektrofyziologie a impulzoterapie v k1, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1. Přehled fyziologie a patofyziologie kardiovaskulárního systému ve vztahu k oboru kardiologie a kardiochirurgie2. Základy arytmologie3. Přehled fyziologie a patofyziologie kardiovaskulárního systému k vyšetřovacím metodám k oboru kardiologie4. Přehled fyziologie a patofyziologie kardiovaskulárního systému k vyšetřovacím metodám k oboru kardiochirurgie5. Přehled kardiologických metod pro biomedicínské inženýry6. Přehled kardiochirurgických metod pro biomedicínské inženýry7. Přehled fyziologie a patofyziologie kardiovaskulárního systému ve vztahu k povrchovému elektrokardiogramu8. Přehled fyziologie a patofyziologie kardiovaskulárního systému ve vztahu k přístrojům funkční diagnostiky9. Přehled fyziologie a patofyziologie kardiovaskulárního systému ve vztahu k echokardiografickému vyšetřeníCvičení:1. Optické angioskopy2. Druhy chlopenních náhrad a jiných umělých náhrad srdečních oddílů3. Metody a přístroje intervenční elektrofyziologie4. Přístroje a speciální pomůcky pro intervenční kardiologii5. Metody a přístroje funkční diagnostiky kardiovaskulárního systému6. Metody a přístrojové zajištění echokardiologického vyšetření

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

Jeck-Thole, S. a spol. Anesteziologie. Osveta, 1998. Svatoš, J. Biologické signály. Geneze, analýza a zpracování, skripta. ČVUT, Praha, 1998. Rozman, J. Elektronické přístroje v lékařství. Academia Praha, 2006. ISBN 80-200-1308-3.Handl, Z. Externí transtorakální defibrilace a kardiostimulace. NCO NZO, 2007. Ascherman, M. a kol. Kardiologie. Galén, Praha, 2004. Vaněk, I. Kardiovaskulární chirurgie. Univerzita Karlova, Praha, 2002. Tesař, V. a spol. Klinická nefrologie. Grada, Praha, 2006. Handl, Z. Monitorování pacientů v anesteziologii, resuscitaci a intenzivní péči. NCO NZO, 2004.

Požadavky

Účast na cvičení je povinná 100 %, ústní zkoušení.

Garant

prof. MUDr. Josef Kautzner, CSc.

Vyučující

prof. MUDr. Josef Kautzner, CSc.MUDr. Libor KučeraMUDr. Petr Peichl, Ph.D.MUDr. Rostislav PolášekMUDr. Dan Wichterle, Ph.D.prof. MUDr. Josef Kautzner, CSc.MUDr. Libor KučeraMUDr. Petr Peichl, Ph.D.MUDr. Rostislav PolášekMUDr. Dan Wichterle, Ph.D.