Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetř. péče v kom. a dom. péči (UZS / KOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZS / KOP - Ošetř. péče v kom. a dom. péči, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky a cvičení:1) Komunita, její sociální funkce v uspokojování potřeb lidí a její hierarchií: jedinec, rodina, obvod, město, stát, národ, svět.2) Zdravé společenské a přírodní prostředí v komunitě pro život jednotlivců a jejich rodin. Rozvoj zdravotních a sociálních služeb v rámci komunitní péče.3) Základní struktura v domácí péči. Struktura služeb agentur domácí péče a platná legislativa pro její činnost. Odlišnosti poskytování péče v domácím prostředí.4) Interdisciplinární přístup v domácí péči.5) Ošetřovatelská anamnestika, diagnostika, volba ošetřovatelských intervencí u klientů v komunitě.6) Ošetřovatelská anamnestika, diagnostika, volba ošetřovatelských intervencí u klientů v v domácím prostředí.7) Modelové situace.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

Hanzlíková, A. Komunitné ošetrovateĺstvo. Osveta, Martin, 2006. ISBN 10-80-8063-213-8.Marková, M. Komunitní ošetřovatelství pro sestry. NCONZO, Brno, 2010. ISBN 978-80-7013-499-3.Kopřiva, K. Lidský vztah jako součást profese. Portál, Praha, 2006. ISBN 80-7367-181-6.Studijní opora k předmětu Ošetřovatelská péče v domácí a komunitní péči, interní materiál Ústavu zdravotnických studií TUL. 2014. Jarošová, D. Úvod do komunitního ošetřovatelství. Grada, Praha, 2007. ISBN 978-80-247-2150-7.

Požadavky

Samostudium. Účast na cvičeních 80 %, ústní zkouška

Garant

Mgr. Alena Pelcová

Vyučující

Mgr. Alena PelcováMgr. Alena Pelcová