Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management zdravotnické techniky (UZS / MATT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZS / MATT - Management zdravotnické techniky, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky:1) Oddělení zdravotnické techniky, organizační struktura.2) Technická evidence zdravotnických prostředků.3) Technik v klinickém a laboratorním provozu.4) Metrologická služba.5) Pořizování zdravotnické techniky, formou veřejných zakázek.6) Podíl na pořizování přístrojů a zařízení zdravotnické techniky.7) Přejímky zdravotnické techniky.8) Instruktáž zdravotnického personálu.9) Údržba a opravy interní, externí, zajišťování údržby.10) Periodické elektrické revize a kontroly.11) Cyklus života zdravotnického prostředku.12) Legislativní rámec činnosti oddělení zdravotnické techniky, základní technické normy.13) Systém řízení jakosti v činnosti oddělení zdravotnické techniky.14) Úloha klinického technika při analýze bezpečnostních a provozních rizik.15) Lidský faktor a zdravotnické prostředky.16) Technická evidence zdravotnických prostředků.17) Bezpečnost a spolehlivost zdravotnické techniky v prostředí zdravotnických pracovišť.18) Vypracování prvního orientačního podkladu pro pořízení zdravotnického přístroje.19) Rozbor servisních smluv.20) Kritická místa a jejich zabezpečení při uvádění zdravotnického přístroje nebo komplexu do provozu.21) Instruktáž k užívání určeného přístroje.22) Varovné systémy informující o nežádoucích událostech v provozu zdravotnického prostředku.23) Zákony a vyhlášky převedené do organizačních směrnic zdravotnického zařízení.24) Zdravotnický prostředek a prohlášení o shodě.25) Rozbory konkrétních rozhraní mezi interním a externím servisem, právní a ekonomické souvislosti.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

ČSN EN 60601-1 Zdravotnické elektrické přístroje Část 1: Všeobecné požadavky na bezpečnost. Český normalizační institut, Praha, 1993. Vejrosta, V. Konstrukce zdravotnických elektrických přístrojů - aplikace požadavků mezinárodních a evropských norem. Česká společnost pro zdravotnickou techniku, Praha, 2001. Zákon č. 123/2000 Sb., o zdravotnických prostředcích. Zákon č. 18/1997 Sb., atomový zákon.

Požadavky

Podmínky zápočtu: úspěšně dokončené zadané laboratorní úlohy, úspěšný písemný test.

Garant

doc. MUDr. Miroslav Bartoš, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Miroslav Bartoš, CSc.