Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe (UZS / ODPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZS / ODPR - Odborná praxe, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem odborné praxe je, aby studenti získali správné návyky, znalosti a praktické dovednosti pro své budoucí uplatnění v praxi především z hlediska odborného zdokonalení v oblasti biomedicínské a klinické techniky, ale také z hlediska jazykové průpravy, práce v kolektivu, ekonomických a manažerských dovedností (diagnostické a terapeutické přístroje používané v kardiologii, kardiochirurgii, ARO, monitory základních životních funkcí, defibrilátory, kardiostimulátory, kontrapulsátory, elektrokautery, zařízení pro mimotělní oběh a mechanické srdeční podpory, EKG přístroje včetně ambulantních záznamníku, echokardiografické přístroje, přístroje pro funkční diagnostiku v kardiologii, záznamová zařízení pro katetrizační sály - hemodynamické laboratoře, záznamová zařízení pro elektrofyziologii, moderní mapovací systémy pro elektrofyziologii, anesteziologické přístroje, hemodialýza, hemoífiltrace, laboratorní přístroje atd.).Odborná praxe v délce tří týdnů bude probíhat ve zdravotnických zařízeních :a) na pracovištích používajících diagnostické zdravotnické přístroje (50 hodin),b) na pracovištích používajících terapeutické zdravotnické přístroje (30 hodin),c) na pracovištích používajících laboratorní zdravotnické přístroje (20 hodin),d) na pracovištích souvisejících s problematikou zdravotnických přístrojů - výrobních podnicích, firmách, institucích a společnostech oboru (20 hodin).

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

Rozman, J. a kol. Elektronické přístroje v lékařství. Academia, Praha, 2006. Handl, Z. Externí transtorakální defibrilace a kardiostimulace. NCO NZO, 2007. Ascherman, M. a kol. Kardiologie. Galén, Praha, 2004. Handl, Z. Monitorování pacientů v anesteziologii, resuscitaci a intenzivní péči. NCO NZO, 2004.

Požadavky

Účast na cvičení je povinná 100 %, ústní zkoušení.