Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná ošetř. praxe individuální 1 (UZS / OPXI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZS / OPXI1 - Odborná ošetř. praxe individuální 1, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět poskytuje možnost aplikace získaných teoretických poznatků a vědomostí do ošetřovatelské praxe na základních a specializovaných klinických pracovištích. Součástí odborné praxe je vedení sesterské dokumentace, obhajoba ošetřovatelského procesu u zvoleného pacienta včetně zpracování komplexní sesterské dokumentace.Na základě písemného doporučení ústavu jsou studenti individuálně rozmístěni na odborná pracoviště v oblasti primární, sekundární a terciární péče, kde podle zadaného plánu odborných činností a pod vedením zkušeného odborného asistenta z klinické praxe získávají základní a pokročilejší praktické dovednosti v péči o potřeby nemocného. Studenti se naučí chápat odlišnosti uspokojování potřeb zdravých, nemocných, handicapovaných a umírajících klientů.Výchovně vzdělávací cíle předmětu:1) Osvojit si vědomosti a dovednosti nezbytné pro bezpečnou praxi při uspokojování biologických, psychických a sociálních potřeb K/P.2) Využívat aktivní a individualizovanou ošetřovatelskou péči realizovanou ošetřovatelským procesem.3) Získat poznatky o organizaci práce na ošetřovatelské jednotce a své postavení v něm.4) Spolupracovat uvnitř zdravotnického týmu.5) Získat dovednost při práci s ošetřovatelskou dokumentací.6) Prohlubovat získané dovednosti a vědomosti v přirozených podmínkách při ošetřování nemocných K/P.7) Získat postupnou samostatnost a sebedůvěru.8) Zlepšovat komunikativní dovednosti s K/P s respektem jejich osobnostních a kulturních specifik.9) Preferovat lidský celostní přístup ke K/P.10) Formovat profesionální vlastnosti etické a morální.11) Znalost a dodržování zásad bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (BOZP, PO).Předmět poskytuje možnost aplikace získaných teoretických poznatků a vědomostí do ošetřovatelské praxe na základních a specializovaných klinických pracovištích. Součástí odborné praxe je vedení sesterské dokumentace, obhajoba ošetřovatelského procesu u zvoleného pacienta včetně zpracování komplexní sesterské dokumentace.Na základě písemného doporučení ústavu jsou studenti individuálně rozmístěni na odborná pracoviště v oblasti primární, sekundární a terciární péče, kde podle zadaného plánu odborných činností a pod vedením zkušeného odborného asistenta z klinické praxe získávají základní a pokročilejší praktické dovednosti v péči o potřeby nemocného. Studenti se naučí chápat odlišnosti uspokojování potřeb zdravých, nemocných, handicapovaných a umírajících klientů. Vedení sesterské dokumentace. Obhajoba ošetřovatelského procesu u zvoleného pacienta včetně zpracování komplexní sesterské dokumentace (obhajoba metodiky a managementu poskytnuté ošetřovatelské péče). Sesterská dokumentace musí být vedena kontinuálně minimálně 5 dnů.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

Deník ošetřovatelské praxe. Ediční středisko TUL. Lékařská a ošetřovatelská dokumentace. Ošetřovatelská dokumentace používaná na klinickém pracovišti. NANDA International. Ošetřovatelské diagnózy - definice a klasifikace 2012 - 2014. Grada, Praha, 2013. ISBN 978-80-247-4328-8.Trachtová, E. Potřeby nemocného v ošetřovatelském procesu. NCONZO, Brno, 2005. ISBN 80-7013-324-4.Standardy ošetřovatelské péče. Výuková ošetřovatelská dokumentace ústavu. Ediční středisko TUL.

Požadavky

100% docházka na praxiHodnocení ošetřovatelských dovedností a teoretických znalostí za jednotlivá klinická pracoviště/oddělení

Garant

Mgr. Marie Froňková

Vyučující

Mgr. Marie Froňková