Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe individuální 1 (UZS / OXI1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZS / OXI1 - Odborná praxe individuální 1, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Odborná praxe probíhá na klinických pracovištích pod vedením odborného asistenta a mentora ošetřovatelství. Mentor vede odbornou praxi v takové oblasti odborné praxe, ve které je odborníkem a zároveň v této oblasti zodpovídá za klinický dohled při praxi studentů. Odborný asistent a mentor z klinické praxe je kvalifikovaným odborníkem ve svém oboru a má vhodnou přípravu pro pedagogické vedení studenta.Mentor, odborný asistent hodnotí studenta v Deníku odborné praxe, kde denně zaznamenává docházku studenta, předepsané výkony. Při zahájení praxe na oddělení si stanovuje mentor a odborný asistent pedagogické cíle, které dokumentuje a vyhodnocuje společně se studentem v pedagogické dokumentaci. Rovněž vypracovává hodnocení studenta.Vedení sesterské dokumentace a obhajoba komplexního zhodnocení pacienta u zvoleného pacienta včetně zpracováníkompletní dokumentace (obhajoba metodiky a managementu poskytnuté ošetřovatelské péče).Klinická pracoviště pro výuku jsou vybrána na základě stanovených národních standardů. Jejich platnost a dodržováníje smluvně zajištěno. Rozsah a obsah odborné praxe je vymezen studijním plánem (hodinový rozsah, odborná pracoviště) a harmonogramem TUL (časové rozvržení), charakterem studijní odborné praxe a vnitřním předpisem, který stanoví formální a obsahové podmínky odborné praxe.Pracoviště odborné ošetřovatelské praxe individuální 1: 5 týdnů/200 hodin? JIP interních oborů, JIP chirurgických oborů,? ARO, Urgentní příjem,? Zdravotnická záchranná služba/Výjezdové posádky/Horská služba/Vodní záchranná služba.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti v daném předmětu v souladu s cílem a obsahem.

Literatura

Deník praxe. Lékařská a ošetřovatelská dokumentace. Ošetřovatelská dokumentace používaná na klinickém pracovišti. Herdman, T., Heathter. Ošetřovatelské diagnózy. definice a klasifikace: 2012-2014. Grada, 2013. ISBN 978-80-247-4328-8.Trachtová, E. Potřeby nemocného v ošetřovatelském procesu. NCONZO, Brno, 2005. ISBN 80-7013-324-4.Standardy ošetřovatelské péče. Standardy ošetřovatelské péče. Výuková ošetřovatelská dokumentace ústavu. Ediční středisko TUL.

Požadavky

Individuální odborná praxe probíhá v době bez výuky podle platného harmonogramu TUL.Před nástupem na praxi musí mít student oboustranně podepsanou smlouvu o zajištění odborné praxe.

Garant

Mgr. Marie Froňková

Vyučující

Mgr. Marie Froňková