Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z archeologie novověku (ARCH / NKANO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARCH / NKANO - Kapitoly z archeologie novověku, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Charakteristika oboru, předmětu a metod studia2. Dějiny výzkumu3. Základní subdisciplíny archeologie novověku4. Principy mezioborového studiaI. Terénní výzkum.5. Principy mezioborového studiaII. Kartografické prameny6. Principy mezioborového studiaIII. Ikonografické prameny.7. Principy mezioborového studiaIV. Písemné a etnologické prameny.8. Principy mezioborového studiaV. Geobotanika.9. Principy mezioborového studia VI. Experimentální archeologie10. Příklady I. Studium novověké krajiny obecně.11. Příklady II. Studium novověkých bojišť.12. Příklady III. Studium novověké keramiky.

Získané způsobilosti

Cílem kurzu je seznámit posluchače s oborem archeologie novověku. Charakterizovat předmět, vývoj a současný stav oboru, zvláště se zřetelem na situaci v ČR. Na konkrétních příkladech naznačit základní principy a témata studia.

Požadavky

Ukončení písemným testem, v případě potřeby s ústním přezkoušením. Dle potřeby vyučujícího část výuky probíhá formou semináře s aktivní účastí studentů

Garant

prof. PhDr. Václav Matoušek, CSc.

Vyučující

PhDr. Milan Slezák, Ph.D.