Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Letecká archeologie (ARCH / TLETA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARCH / TLETA - Letecká archeologie, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1-2. Úvod - historie letecké prospekce v Evropě a v ČR. Posta?vení leteckého průzkumu v rámci prospekčních metod v archeo?logii a jeho začlenění v systému dokumentace archeologických nemovitých památek.3. Aplikace nedestruktivních metod při plošném průzkumu krajinných celků.4.-5. Typy leteckého snímkování - svislé a šikmé snímkování - použitá fotografická technika a materiál (fotogrammetrie), navigační prostředky, letecká technika (rádiem řízené modely, typy užívaných letounů).6.- 7. Různé formy příznaků a jejich klasifikace. Seznámení se zásadami interpretace leteckých černobílých a barevných snímků.8. Dosavadní výsledky letecké prospekce na Moravě (a v ČR).9.-11. Praktic?ká cvičení interpretace leteckých snímků.12.-13. Předletová příprava ? vymezení prostoru , topografická příprava, organizace práce na palubě letadla, technika sním?kování.

Získané způsobilosti

dostatečná a aktivní účast na přednáškách- základní přehled metodiky letecké prospekce a elementární orientace při interpretaci leteckých snímků, absolvování praktických ukázek.

Požadavky

Ukončení písemným testem, v případě potřeby s ústním přezkoušením. Dle potřeby vyučujícího část výuky probíhá formou semináře s aktivní účastí studenta

Garant

doc. PhDr. Jaromír Kovárník, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Jaromír Kovárník, CSc.