Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management pro archeology (ARCH / TMNGA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARCH / TMNGA - Management pro archeology, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. vymezení vztahu archeologie, managementu a marketingu;2. vymezení spektra archeologických činností, v nichž jsou aplikovatelné standardní nástroje managementu a marketingu;3-4. odborná, právní a ekonomická forma subjektů vykonávající archeologické činnosti;5-6. metodické postupy využitelné v procesu vyhledávání niky vhodné pro uplatnění subjektu vykonávajícího archeologické činnosti na trhu - základy SWOT analýzy a marketingové analýzy trhu;7-9. organizační struktura a její význam pro výkon zvoleného druhu činností; způsoby řízení a organizování chodu subjektu vykonávajícího zvolený druh činností;10. organizační kultura a její význam pro chod organizace11-12. personální management - práce s lidskými zdroji, postupy při řízení jednotlivců i týmů, motivace.

Získané způsobilosti

Na základě osvojených znalostí bude student způsobilý k tomu vyhovět požadavkům, které na něj budou kladeny v různých typech organizací zabývajících se archeologií, a to bez ohledu na to, zda bude v pozici řadového odborného zaměstnance nebo vedoucího týmu, případně (spolu)zakladatele samostatného právního subjektu, a zde v pozici lídra, případně manažera.

Požadavky

Ve zkušebním testu budou kladeny otázky týkající se způsobu využití manažerských a marketingových metod a nástrojů při výkonu archeologických činností. Hodnocena bude schopnost studenta aplikovat tyto metody a postupy v modelové situaci, kdy bude zvolen určitý druh činnosti, kterou bude třeba realizovat v organizaci, jenž bude mít určenou odbornou a právní formu.Stupeň výborně: student výše uvedené požadavky zvládne bezchybně.Stupeň velmi dobře: student výše uvedené požadavky zvládne s jen nepodstatnými nedostatky.Stupeň dobře: student výše uvedené požadavky zvládne s dílčími nedostatky, nicméně řešenou problematiku ve své podstatě chápe.Ústní oprava testu: student musí být schopen - byť s dopomocí formou návodných dotazů - splnit požadavky alespoň v rozsahu klasifikačního stupně dobře.

Garant

PhDr. Zuzana Bláhová, Ph.D.