Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Paleolit a mezolit Čech a Moravy (ARCH / TPMCM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARCH / TPMCM - Paleolit a mezolit Čech a Moravy, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

MEZOLIT:1. - úvod (doporučená literatura, povinná literatura k samostudiu, dostupné či vyučujícím dodané materiály)- vlastní výklad (původ, znaky, klima, chronologie, kultury, ...)2. ? úvod - rozpoznání archeologických kultur dle kreseb artefaktů3. - přehled kultur střední Evropy (okolní státy a ČR) - mezolit4. - 7. ? pramenná základna v Čechách a na Moravě (objekty a artefakty) - mezolit8. - 9. ? významné lokality ? mezolitPALEOLIT:1. - úvod (doporučená literatura, povinná literatura k samostudiu, dostupné či vyučujícím dodané materiály)- vlastní výklad (původ, znaky, klima, chronologie, kultury, ...)2. ? úvod - rozpoznání archeologických kultur dle kreseb artefaktů3. - přehled kultur střední Evropy (okolní státy a ČR), starý a střední paleolit4. - přehled kultur střední Evropy (okolní státy a ČR), mladý paleolit5. ? pramenná základna v Čechách a na Moravě (objekty a artefakty) ? starý a střední paleolit6. ? pramenná základna v Čechách a na Moravě (objekty a artefakty) ? mladý paleolit7. ? významné lokality ? starý a střední paleolit8. ? významné lokality ? mladý paleolit9. ? aktuální problémy bádání - starý a střední paleolit10. ? aktuální problémy bádání ? mladý paleolit

Získané způsobilosti

MEZOLIT:Seznámení studentů s problematikou nejstaršího období lidských dějin, seznámení s aktuální problematikou.Cílem kurzu je představit aktuální pohled na problematiku mezolitického období v prostoru užší střední Evropy.PALEOLIT:Cílem kurzu je představit aktuální pohled na problematiku paleolitického období v prostoru užší střední Evropy.

Požadavky

Hodnocení na základě vypracování písemného referátu na zadané téma a výsledků písemného testu a ústní zkoušky.

Garant

PhDr. Petr Šída, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Petr Šída, Ph.D.