Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Proseminář odborné práce (ARCH / TPROP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARCH / TPROP - Proseminář odborné práce, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz se bude skládat z těchto hlavních tématických okruhů:1. Přístup k archeologickým datům a informacím2. Stanovení tématu odborné práce3. Formulování otázek výzkumu4. Volba odpovídajících prostředků pro realizaci práce5. Struktura psaní odborné práce (úvod ? materiál a metoda ? výsledky ? interpretace)6. Předvedení výsledků před auditoriem: počítačová prezentace a poster7. Doplňující informace z oblasti aplikace informačních technologií v archeologii, které se týkají řešených tématických okruhů oboru a nejsou předmětem základních kurzů

Získané způsobilosti

Kurz si klade za cíl seznámit posluchače se zásadami psaní odborných textů a prezentace výsledků před auditoriem. Seminář by měl studentům ukázat, že každá odborná práce začíná stanovením tématu a formulováním základní otázky či otázek výzkumu. Rovněž, že odborný text má pevně danou formální strukturu, které je třeba se držet. Studenti si zároveň osvojí doplňující informace.

Požadavky

aktivní účast studentů na semináři

Garant

PhDr. Milan Slezák, Ph.D.