Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rastrová grafika pro archeology (ARCH / TRAGR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ARCH / TRAGR - Rastrová grafika pro archeology, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova:1. Formáty rastrových v archeologii.2. Úvod do prostředí programů pro práci s rastrovou grafikou a ukázky zpracovánígrafiky s tématikou archeologie3. Vrstvy a jejich využití pro rastrovou grafiku4. Práce s vrstvami a barevnými filtry na příkladu zpracování černobílých kreseb keramiky5. Využití základních nástrojů pro výběr, přesun a změny velikosti obrázku6. Využití pokročilých nástrojů pro hledání hran obrázku na příkladu fotografie archeologickéhoobjektu7. Práce s textem a textovými vrstvami8. Kresba základních tvarů, které doplňují fotografii. Využití průhlednosti vrstev a možnostímísení barev.9. Využití jednoduchých grafických nástrojů pro dodatečnou grafiku. (tužka, malířský štětec,rozmazání)10. Projekty ? zpracování kreseb keramiky11. Projekty ? zpracování fotografií objektů12. Projekty ? vytvoření plakátu s archeologickou tematikou, s využitím zpracovaných materiálů

Získané způsobilosti

Mezi hlavní dovednosti bude patřit práce s vrstvami v grafickém projektu, práce s rozlišením obrázků a fotografií a pokročilé úpravy (ořezávání, filtrování barev, apod.).

Požadavky

Aktivní účast na semináři a zpracování projektu.

Garant

Ing. Lukáš Ďurďa