Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělský jazyk 2 (CJP / KNSJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJP / KNSJ2 - Španělský jazyk 2, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti si zopakují gramatiku přítomného, budoucího a předpřítomného času a slovní zásobu z předchozího semináře NSJ1.Seznámí se s novou gramatikou - čas minulý jednoduchý, rozkazovací způsob. Výuka bude vycházet z učebnice Fiesta I a Aventura I, II.Slovní zásoba bude zaměřena na každodenní životní situace a zmíňen bude také odlišná slovní zásoba ve Španělsku a zemích LA.Pozornost bude věnována také dorozumění se v situacích vztahujících se k oboru LA studií na základě kulturních textů z Aventury I, II.Studenti se naučí komunikovat písemnou formou prostřednictvím formálního a neformálního mailu, dopisu a písemně zpracovat rozličná témata a připravit si ústní prezentaci na vybrané téma.Ve výuce budou použity videa ELE a další audiovizuální autentické materiály.

Získané způsobilosti

Student se schopen porozumět mluvené a psané španělštině na základě studované gramatiky, slovní zásoby a dalších lingvistických jevů. Student bude schopen se domluvit v základních situacích. Velká část semináře bude věnovaná mluvené španělštině a aktuálnímu jazyku. Student bude schopen pohovořit o základních sociokulturních tématech v LA a sepsat odbornější esej.

Literatura

Brožová, Kateřina. Aventura 1. 1. vyd. Praha, 2009. ISBN 978-80-7397-022-2.Králová, J. Fiesta 1. Brožová, Kateřina. Aventura 2. 1. vyd. Praha, 2010. ISBN 978-80-7397-043-7.Rubešová. Konverzace. Carrasco Montero, Justa. Reálie španělsky mluvících zemí. Plzeň, 1997. ISBN 80-85784-54-8.Prokopová, Libuše. Španělština pro samouky. 8. vyd. Praha, 1989.

Požadavky

Zápočet: písemná část: slovní zásoba, gramatika, čtení, poslech, psaníZápočet může být uznán na základě předložení certifikátu o vykonání mezinárodní zkoušky DELE- úroveň B1 nebo vyšší.

Garant

PhDr. Štěpánka Rubešová