Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zkouška z angličtiny (úroveň B2) (CJP / KZAB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJP / KZAB2 - Zkouška z angličtiny (úroveň B2), Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Literatura

Sanabria, Kim. Academic listening encounters. New York, 2004. ISBN 0-521-75484-4 .McCarthy, Michael. Academic vocabulary in use. Cambridge, 2008. ISBN 978-0-521-68939-7.Murphy, Raymond. English grammar in use. 3nd ed. Cambridge, 2004. ISBN 0-521-53762-2.Grussendorf, M. English for Presentations. Plzeň: Fraus, 2008. Cunningham. face2face intermediate. 2006. Cunnungham. face2face upper-intermediate. 2007. Harrison, Richard. New Headway Academic Skills. Oxford, 2006. ISBN 978-0-19-471558-4.Harrison, R. New Headway Academis Skills 3.

Požadavky

Zkouška je vypisována ve zkouškovém období zimního i letního semestru, a navíc ještě během semestru. Student se smí přihlásit na zkoušku pouze v tom semestru, ve kterém má předmět/zkoušku zapsanou ve STAGu (studijním plánu). Zkouška vychází z obsahu sylabu kurzu AJB2.Zkouška se skládá ze dvou částí- písemné a ústní. Část ústní a písemná však zpravidla neprobíhají ve stejném termínu. Student může konat části zkoušky v takovém pořadí, které si sám zvolí. Celková známka ze ZAB2 vznikne posouzením výsledků písemné a ústní části zkoušky dohromady. V případě, že student neuspěje u zkoušky-celkově nedosáhl z obou částí dohromady alespoň 65% (130 bodů), opakuje zkoušku celou, to znamená jak část písemnou, tak ústní. Z každé části může student obdržet maximálně 100 bodů. Student má nárok na 2 opravné termíny. V případě, že student neuspěje u celé zkoušky (písemná a ústní dohromady) opakuje jak část písemnou, tak ústní. V případě, že se přihlášený student na jednu část zkoušky nedostaví, studentovi propadá jeden celý termín této zkoušky a musí znovu absolvovat obě části. Výjimkou je případ, kdy z jedné z částí dosáhne alespoň 90 bodů, v tomto případě již zmíněnou část zkoušky neopakuje.1. písemná částa. jazykové dovednosti: gramatika, slovní zásoba, čtení, poslech (60 minut)b. esej na zadané téma: rozsah 200 - 250 slov; formální náležitosti: úvod, stať, závěr, odstavce, spojovací výrazy (30 minut)2. ústní část - prezentace a následná diskuze se studentyprezentace v Powerpointu nebo obdobném programuprezentace NESMÍ být čtená (studenti mohou mít poznámky)rozsah: 8 - 9 minuttéma: zvolené téma ze studovaného oboru hodnocení prezentujícího studenta: -struktura (formální náležitosti prezentace - úvod, signposting, instrukce ohledně diskuze, závěr) -vlastní projev - prezentace nesmí být čtená, poznámky jsou povoleny - gramatická správnost - visual aids - celkový dojem a obsah prezentace Každý student si během prezentace povinně připraví 1 otázku, kterou položí prezentujícímu studentovi v diskuzi.Vykonání zkoušky je možno nahradit předložením platného certifikátu jazykové zkoušky. Konkrétní informace jsou k dispozici na Centru jazykové přípravy FF UHK.

Garant

PhDr. Štěpánka Rubešová