Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Francouzský jazyk 2 (CJP / NFJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJP / NFJ2 - Francouzský jazyk 2, Filozofická fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Gramatická část: časování sloves prendre (+ slovesa odvozená), vouloir, devoir, attendre (+ sl. odvozená), espérer, acheter, venir, croire, il y a , přivlastňovací zájmena, vyjádření účelu a množství, číslovky 21 - milión, rozkazovací způsob, passé composé, vyjadřování záporu, některé infinitívní vazby, dělivý člen, osobní zájmena samostatná, zájmena ukazovací a vztažná, zájmena se 3. a 4. pádem, de po výrazech množství, výslovnost koncových hlásek, vázání, elizeŘečové dovednosti: popis osoby rezervace hotelu, vyjádření času (hodiny) jak se zeptat na cestu, jak poděkovat - rozšíření, popis města,popis denních aktivit, jídlo a stravování, druhy obchodůPráce s texty a reálie.Studenti přednášejí své prezentace z oblasti frankofonních reálií.

Získané způsobilosti

Student se připravuje na výjezd do francouzsky mluvících zemí za účelem meziuniverzitní mobility. Student bude schopen používat francouzský jazyk pro základní každodenní komunikaci a porozumět některým odborným výrazům týkajících se sociálních a politických problémů.

Literatura

Mérieux, Régine. Connexions. Paris, 2004. ISBN 978-2-278-05528-9.Marie Pravdová. Francouzština pro začátečníky. Praha, 1994. Jackson, Noutchié a Njiké. Civilisation progressive de la francophonie. Paris, 2008. Carlo, Catherine. Civilisation progressive du Francais. Paris, 2013. Barféty, Michele. Compréhension orale I. Paris, 2011. ISBN 978-2-09-035202-3.Barféty, Michele. Expression orale I. Paris, 2010. Guillemant, Dominique. La nouvelle France en poche. Recanati, 2008.

Požadavky

Podmínky pro udělení zápočtu: aktívní účast na seminářích (tolerovány jsou 3 absence v průběhu sememstru včetně nemoci a návštěvy lékaře) a získání 65% bodů (minimum) v zápočtovém testu.Zápočet může být nahrazen úspěšným složením zkoušky DELF, úroveň B1 nebo vyšší.

Garant

Mgr. Ivana Šubrtová